Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Asllani opererad i tummen - beräknas spelklar till EM-kvalpremiären

Landslagets Kosovare Asllani har under dagen genomgått en mindre operation för en ligamentskada i tummen, som hon ådrog sig i en träningsmatch med CD Tacon för en dryg vecka sedan. Asllani kommer ändå samlas med landslaget på måndag och beräknas vara spelbar i EM-kvalmatchen mot Lettland den 3 september.

- Kosovare har opererats för en ligamentskada i ena tummen. Vi har haft en bra dialog med klubben och hon kommer inte kunna delta i kollektiv fotbollsträning under sårläkningsperioden på cirka en vecka. Hon missar därmed några träningar i början av lägret men vi räknar med att hon sen kan kliva in i träning och vara spelklar till matchen mot Lettland, säger landslagsläkaren Houman Ebrahimi.

Kosovare Asllani kommer som planerat ansluta till landslaget på måndag för förberedelser på Gotland innan laget reser vidare till Lettland för att starta EM-kvalet. Matchen borta mot Lettland har avspark 18.00 den 3 september.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo