Link

2-4 i premiären mot Finland

P04-landslaget föll i sin premiärlandskamp mot Finland. Efter en tung start lyckades Sverige hämta upp 0-2 till 2-2 efter två mål av Albin Binnefors. I andra halvlek gjorde Finland två till mål och vann matchen med 4-2 inför 473 åskådare på Gutavallen.
– Det var väldigt kul att spela landskamp. Nu får vi utvärdera den här matchen och förhoppningsvis ta revansch på torsdag, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

Sverige fick en tuff start på matchen när laget redan i den åttonde minuten åkte på en straff. Jimi Tauriainen gjorde inga misstag och slog in 0-1 för Finland. En ledning som sedan ökades på till 0-2 genom Isak Widjeskog i den 22:a minuten.

Sverige kom med en snabb replik genom Albin Binnefors som reducerade till 1-2 i den 28:e minuten. Viktor Sluug spelade in bollen i straffområdet till Binnefors som på ett tillslag ordnade det första målet för P04-landslaget.

Precis innan halvtidsvilan fick Sverige även in kvitteringen till 2-2. Än en gång var det Binnerfors som slog till och än en gång med ett tillslag. Även den här gången var det ett inspel, fast från andra kanten av Carl Mauritzson.

– Efter en lite spänd start på matchen tycker jag att vi gjorde en ganska bra första halvlek överlag för att vara vår första landskamp. Vi kände igen en del i det vi vill göra i vår speluppbyggnad, men vi lyckades även bra med att pressa högt. Stundtals spelade vi som vi vill göra, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

Startelvan i premiärlandskampen mot Finland. FOTO: SvFF.

I andra halvlek åkte Sverige på en till straff som Finland utnyttjade. Efter en timmes spel slog Jimi Tauriainen in sitt andra straffmål för dagen till 2-3.

Sverige jagade en kvittering och tvåmålsskytten Albin Binnefors var nära ett hattrick och kvittering två gånger om. Finland var heller inte ofarliga och hade sina chanser med.

I slutet av matchen kom den berömda spiken i kistan. Finland fick en hörna och efter ordentligt flipperspel precis framför det svenska målet kunde Otso Liimatta skyffla in 2-4 upp i nättaket.

– Andra halvlek blev lite stressad och forcerad. Vi ville spela framåt snabbt och blev lite långa vilket gav ytor för Finland som utnyttjade det. Det kändes som att vi blev stressade och påverkade av resultatet när Finland fick in sitt tredje mål, säger Christofer Augustsson.

Kvällens match var den allra första landskampen för det nybildade P04-landslaget.

– Nu har vi gjort vår första landskamp och fått erfarenhet av vad det innebär och hur det funkar i vår verksamhet. Här går det nog snabbare än vad spelarna är vana vid i sin hemmamiljö. Detta är en nyttig erfarenhet för oss och det är det de här matcherna är till för. Det är en process vi jobbar med och vi är väldigt tidigt i den. Det fanns en del bra saker i vårt spel och sen fanns det saker som vi vill utveckla, säger Augustsson.

Redan i övermorgon torsdag är det dags för den andra matchen mot Finland i på Gutavallen i Visby.

– Det var väldigt kul att spela landskamp. Nu får vi utvärdera den här matchen och förhoppningsvis ta revansch på torsdag, säger Augustsson.

Även torsdagens matchen sänds live på svenskfotboll.se.

Johan Velagic