1-3-förlust mot Estland

P16/03-landslaget förlorade 1-3 mot Estland i den första av två matcher lagen emellan. Ludvik Nåvik gav Sverige ledningen med 1-0 tidigt i matchen, men Estland vände och vann med 3-1.
– Vi gjorde för många individuella misstag och vi hade svårt att samverka i anfallsspelet. Vi får jobba vidare på att sätta vår spelidé och identitet som lag, säger förbundskapten Roger Franzén.

Sverige fick en kanonstart på bortamatchen mot Estland. Redan i den tolfte minuten gav Ludvig Nåvik Sverige ledningen med 0-1 via ett långskott som gick stenhårt rätt i mål strax under ribban.

Kvitteringen kom tämligen omgående. Efter en hörna dök Maksim Paskotski upp vid bortre stolpen och kunde nicka in 1-1 från nära håll i den 19:e minuten.

Precis innan halvtidsvilan tog även Estland ledningen i matchen. Taaniel Usta rann igenom det svenska försvaret och placerade in 2-1 nere vid bortre stolpen.

– Totalt sett under matchen var vi det spelförande laget. Vi hade mycket boll och drev matchen. Estland försvarade sig väl och lyckades sedan kontra in sina mål, säger förbundskapten Roger Franzén.

I början av andra halvlek var Oscar Vilhelmsson nära att kvittera för Sverige. Anfallaren sprang sig fri. Men med en försvarare tätt i ryggen gick hans fräcka chipp precis utanför mål.

Istället kunde Estland öka på sin ledning till 3-1 i anfallet efter. Efter ett bolltapp i backlinjen ute på kanten kunde Estland slå ett snabbt inlägg till Danil Kuraksin som på volley slog in hemmalagets tredje mål för dagen.
Kort efter var Vilhelmsson nära med en trippelchans. Två fina målvaktsräddningar och en block stoppade däremot ett blågult mål.

Sverige jagade mål, men lyckades inte få in bollen i nät. Estland avgick med segern med 3-1 i den första matchen av två.

– Jag hoppas vi spelar bättre på torsdag än i dag för i dag gjorde vi ingen bra prestation totalt sett. Vi gjorde för många individuella misstag och vi hade svårt att samverka i anfallsspelet. Vi får jobba vidare på att sätta vår spelidé och identitet som lag, säger Roger Franzén.

Redan på torsdag är det dags för den andra matchen lagen emellan. Det är även den sista matchen för P16/03-landslaget innan EM-kvalet nästa månad.

Johan Velagic

Bilden: Den svenska startelvan mot Estland. Bakre raden fr v: Samuel Andersen, Robin Glavak, Jesper Tolinsson, Ludvig Nåvik, Oskar Vilhelmsson, Emil Roback, Casper Widell. Främre raden: Casper Nilsson, Markus Björkqvist, Edwin Andersson, Noah Tesfai Negash. FOTO: SvFF.

Nationella partners