Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Elvira efter debutlandskamperna

Mål i landslagsdebuten och assist till avgörande målet på tilläggstid i andra landskampen. Det blev facit för den giftige inhopparen Elvira Olofsson i Nordisk Flickturnering.
– Jag har ändå gjort lite poäng och hjälpt laget på det viset. Det känns som jag har kommit in och bidragit vilket är kul, säger Elvira Olofsson.

Det fanns två spelare som stod på noll landskamper inför Nordisk Flick. Julia Laukström och Elvira Olofsson. För den sistnämnda kunde debuten inte ha slutat mycket bättre. Olofsson kom in i den 77:e minuten i första matchen och behövde bara åtta minuter på sig för att hitta nätet.

– Jag var inte alls beredd på det och det har nog fortfarande inte riktigt gått in. Jag gör inte många mål vanligtvis så när det hände kom det som en liten chock, säger Elvira Olofsson.

Kan du berätta om målet?
– Vi slog en kort hörna innan Matilda (Vinberg) slog in en bra boll. Målvakten sträckte sig efter bollen, men nådde den inte. Jag kom bakom henne och nickade in bollen i mål via ribban, säger Elvira Olofsson.

Debuten slutade alltså med ett mål och en härlig 3-1-vinst i öppningsmatchen mot Nederländerna i Nordisk Flick.

– Det var jätteroligt. En dröm som jag har haft som liten och nu hände det. Det var lite nervöst, men jag var ändå hyffsat lugn. I alla fall jämfört med när jag var på mitt första landslagsläger på Bosön, säger Elvira Olofsson.

I den andra matchen väntade Finland och ett nytt succéinhopp. Olofsson inledde på bänken, men kom in redan i slutet på första halvlek. I matchens sista sekunder slog hon inlägget till Sefanit Samrawes avgörande 2-1-mål i 92:a minuten.

– Vi gjorde en kontring med Monica (Jusu Bah) som är jättesnabb. Hon kom ner hela vägen till kortlinjen, vände upp och spelade ut bollen till mig på kanten. Jag slog ett inlägg direkt till Sefanit (Samrawe) på bortre och hon nickade in den i öppet mål, säger Olofsson och fortsätter:

– Det var magiskt. En riktigt go känsla och en av de skönaste segrarna jag har varit med om.

I den sista gruppspelsmatchen blev det ett nytt inhopp, men endast på fem minuter. Olofsson kom in precis efter Englands ledningsmål som betydde att Sverige tappade gruppsegern och finalplatsen.

– Den var inte rolig så klart. Båda lagen skapade sina chanser och vem som helst kunde vinna. Så det kändes surt att de fick in en boll där i slutet, säger Olofsson.

Sverige slutade därmed tvåa i gruppen på sex poäng.

– Vi har spelat en väldigt bra fotboll. Vi har vågat rulla boll och spela friskt. Vi har även följt det taktiska och spelat som vi har kommit överens om att spela.

Olofssons facit i turneringen blev tre inhopp, ett mål och en assist. I bronsmatchen mot Island på måndagen blev det inget inhopp för kristianstadsspelaren.

– När jag väl har hoppat in har det gått bra. Jag har ändå gjort ett mål och en assist och hjälpt laget på det viset. Det känns som jag har kommit in och bidragit vilket är kul.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– En smart spelare med bra spelförståelse och bra teknik.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo