Link

Sebastian Larsson in i startelvan

Klockan 20.45 är det avspark mot Spanien på Santiago Bernabeu i Madrid. Förbundskapten Janne Andersson gör en förändring i startelvan jämfört med segermatchen mot Malta i fredags. Sebastian Larsson tar plats bredvid Albin Ekdal på det centrala mittfältet.
– Inte beroende på att Kristoffer Olsson gjorde någon dålig match, absolut inte, utan beroende på att Sebastian har lite andra egenskaper, i den här typen av match, som jag tror passar in bättre, säger Janne Andersson.

Att spela bortamatch mot ett bollskickligt topplag som Spanien blir något helt annat än att möta Malta hemma på Friends Arena där Sverige ägde bollen mest hela tiden.

– Spanien positionerar sig med många spelare högt upp i banan och är tekniskt skickliga så det är väldigt viktigt, såklart, att vi klarar av att döda rätt ytor och att hålla laget väldigt kompakt. Det är en jättenyckel i den här typen av match.

I intervjun ovan gör Janne Andersson en lite längre utläggning om samlingen som helhet, segermatchen mot Malta och det som väntar ikväll.

Sebastian Larsson tar plats i startelvan mot Spanien.

Sveriges startelva: 1 Robin Olsen – 2 Mikael Lustig, 18 Pontus Jansson, 3 Filip Helander, 6 Ludwig Augustinsson – 17 Viktor Claesson, 7 Sebastian Larsson, 8 Albin Ekdal (K), 10 Emil Forsberg – 9 Marcus Berg, 22 Robin Quaison.

Ersättare: 12 Karl-Johan Johnsson, 23 Kristoffer Nordfeldt – 4 Per Karlsson, 5 Jakob Johansson, 11 John Guidetti, 13 Gustav Svensson, 14 Niklas Hult, 15 Alexander Isak, 16 Emil Krafth, 19 Sebastian Andersson, 20 Kristoffer Olsson, 21 Jimmy Durmaz.

Utanför matchtruppen: Alexander Milošević.

Spanien-Sverige har avspark klockan 20.45. Matchen sänds i TV4/C More och kan även följas i Uefas livescore.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo