Storförlust mot Ungern

Sverige förlorade även det andra mötet borta med Ungern. Efter 1-2 i tisdags inkasserades idag hela 0-6, målen jämnt fördelade över de två halvlekarna.
- Det här får vi nog sätta under rubriken lärpengar, konstaterar förbundskapten Peter Wennberg efter förlusten.

- Möter man ett lag i ett sånt här momentum, de har matchat flitigt, det mesta går deras väg samtidigt som vi inte utnyttjar våra möjligheter. Då kan det bli så här.

Det var inte alldeles lätt att summera intrycken efter de stora siffrorna. Att det här ungerska laget är av yppersta europeiska toppklass är ett faktum.

- De är väldigt bra och oerhört effektiva. Ser man till första halvlek så skapar båda lagen lika många chanser men de utnyttjar sina lägen, säger Wennberg som alltså fick gå till halvtidsvilan med 0-3 på resultattavlan.

I andra halvlek kom ytterligare tre ungerska mål innan svenskarna lyckades stoppa blödningen sista 30.

- Då lyckas vi få kontroll och tygla dem. Killarna jobbar hårt hela tiden, det är inte tal om att det är någon som slöar till. Vi har ett hårt arbetande lag med unga spelare som vill så mycket mer

- Vi får försöka se till vad den här erfarenheten kan ge oss i längden. Inte minst har vi fått svar på vad vi behöver justera framöver. Det är klart att det är en del runt vårt försvarsspel. Vi får sätta oss och analysera det här vidare hemma. Det är en träning att gå igenom den här typen av matcher också, konstaterar Peter Wennberg innan laget anträder resan mot flygplatsen för hemfärden till Sverige.

Nästa uppgift för P18-landslaget blir en fyrnationsturnering i Danmark i september. I november spelas EM-kval 1 på svensk mark.

Dagens startelva mot Ungern. Foto: SvFF.

Sveriges startelva: 12 Joachim Imbrechts - 7 Kevin Fransson, 2 Teodor Stenshagen, 5 Helmer Andersson, 4 Oliver Zandén - 9 Noah Söderberg, 15 Erik Grandelius, 10 Fredrik Hammar [K] - 18 Oskar Fallenius, 11 Jack Lahne, 17 Albin Palmlöv.

Nationella partners