1-2-förlust mot Ungern

P18/01-landslaget föll 1-2 mot Ungern i den första av veckens två bortalandskamper i Kecskemét. Jack Lahne gav Sverige ledningen på straff i mitten av den första halvleken, men Ungern kom tillbaka med kvittering före paus och sedan ett segermål med kvarten kvar att spela.

– Ungern har en riktigt bra årskull och de har bland annat slagit Italien med 4-0 under våren. Sett till att det här är vår förta match med laget i år så var det ett bra test för oss. Vi fick bra svar, både på vad vi kan ta med oss framåt och på vad vi behöver arbeta med, säger förbundskapten Peter Wennberg.

Sverige gjorde en stark första halvlek i Kecskemét och kunde ta ledningen med 1-0 efter drygt 20 minuters spel. Noah Alexandersson blev fälld i straffområdet och Jack Lahne slog in den straff som tilldömdes.

Sverige hade fortsatt en bra period i matchen, men ändå kunde Ungern kvittera till 1-1 efter dryga halvtimmen.

– Vi har en offensiv fast situation, som de vänder till en kontring. Man sitter och väntar på 2-0 och i stället gör de 1-1, säger Peter Wennberg.

I den andra halvleken kunde hemmalaget även göra 2-1 med en kvart kvar.

– De hittar in med ett instick bakom vår backlinje och deras forward kan i friläge stöta in 2-1. Sedan har vi två jättechanser men lyckas tyvärr inte få till någon kvittering.

Svensk förlust till slut, men förbundskapten Wennberg tycker att matchen som sådan var värdefull för det som kommer framöver.

– Ungern har en riktigt bra årskull som bland annat slagit Italien med 4-0 under våren. Sett till att det här är vår förta match med laget i år så var det ett bra test för oss. Vi fick bra svar, både på vad vi kan ta med oss framåt och på vad vi behöver arbeta med, säger han och fortsätter.

– Vi behöver utveckla djupledsspelet offensivt och till på torsdag vill jag gärna se att vi är lite mer balanserade i defensiven. Vi blir lite ivriga och behöver ha mer tålamod i vissa situationer.

Sverige får chans till revansch på redan torsdag 6 juni klockan 12.00, nationaldagen, då returen spelas på samma arena.

Nationella partners