Link

Ekdal: ”Vi behöver prestera på topp”

Ikväll möter herrlandslaget Spanien på Santiago Bernabeu i Madrid. Det är sista matchen för den här landslagssamlingen. Vikarierande lagkaptenen Albin Ekdal ger sin bild av matchen hemma mot Malta och tittar framåt mot kvällens match.

– Jag tycker vi gör en bra match mot Malta. Vi håller oss till matchplanen och gör jobbet i 90 minuter. Vi borde kunnat få med oss något mål till men Maltas målvakt gör några riktigt svettiga räddningar.

Ekdal var i matchen mot Malta lagkapten för första gången.

– Det var otroligt stort. Jag är alltid väldigt stolt över att få representera Sverige men att leda laget framför våra fans på vår hemmaplan med bindeln runt armen är något jag inte kommer att glömma i första taget.

Ikväll väntar en tuff bortamatch mot Spanien som leder Sveriges kvalgrupp på bortaplan.

– Vi behöver prestera på topp för att rå på Spanien. Det finns många individuellt skickliga spelare och Spanien kommer troligen att ha mycket boll. Vi måste vara noggranna och jobba hårt för varandra. Gör vi det har vi bra möjligheter att få med oss ett bra resultat.

Matchen spelas på anrika Santiago Bernabeu i Madrid som även är Real Madrids hemmaplan.

– Det är en klassisk fotbollsarena och det kommer förhoppningsvis bli mycket folk och bra stämning. Men i slutändan är det en fotbollsmatch som ska spelas. Vi är många i laget som är vana att spela matcher under liknande förutsättningar. Men det är klart, att få med sig ett bra resultat mot ett så bra lag på en sådan klassisk arena vore fantastiskt.

Spanien-Sverige har avspark klockan 20.45. Matchen sänds i TV4/C More och kan även följas i Uefas livescore. Den svenska startelvan offentliggörs 75 minuter före avspark.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo