Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Startelvan i VM-premiären

Förberedelserna har varit långa. Efter en knapp vecka i Rennes är det så äntligen dags för landslaget att kliva in VM 2019. 18.00 sparkas matchen mot Chile igång på Roazhon Park och Peter Gerhardsson har tagit ut premiärelvan. Matchen ser du i TV4 eller lyssnar via Radiosporten.

Peter Gerhardsson meddelade på gårdagens presskonferens att han förväntade sig att samtliga 23 spelare skulle vara tillgängliga för VM-premiären mot Chile. Så är också fallet. Jennifer Falk, som stått över två träningar med förkylning, är återställd och finns med på den svenska bänken i kvällens match.

Gerhardsson väljer att matcha laget i en 4-3-3-uppställning där Nilla Fischer kommer in för Amanda Ilestedt jämfört med genrepet i Göteborg. På mittfältet är lagkapten Caroline Seger tillbaka och offensivt hittar Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius och Fridolina Rolfö.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl - 4 Hanna Glas, 5 Nilla Fischer, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson - 23 Elin Rubensson, 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger (K) - 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 18 Fridolina Rolfö.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk, 21 Zećira Mušović - 2 Jonna Andersson, 7 Madelen Janogy, 8 Lina Hurtig, 13 Amanda Ilestedt, 14 Julia Roddar, 15 Nathalie Björn, 16 Julia Zigiotti Olme, 19 Anna Anvegård, 20 Mimmi Larsson, 22 Olivia Schough.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo