Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Inför matchen mot Thailand

Peter Gerhardsson och Caroline Seger mötte pressen tidigare under lördagen inför morgondagens match mot Thailand. Match två i VM stundar och klockan 15.00 imorgon söndag är det avspark i Nice.
- Det viktigaste imorgon är att vinna matchen, sen hur vi gör det får vi se imorgon, säger Caroline Seger.

Caroline Seger fick inledningsvis frågan om matchen mot Chile och vilka delar i spelet som landslaget behöver förbättra inför morgondagen:

- Först och främst tyckte jag att det var en bra prestation mot Chile. Sen finns det alltid saker vi kan göra bättre och bli mer noggranna i. Det kommer såklart krävas mycket av oss imorgon mot ett lag som Thailand, svarade lagkapten Seger och fortsatte:

- Det gäller att vi går ut och trycker dit passningarna, kommer upp i tempo och får bra fart på det. Vi behöver vi distinkta i sista tredjedelen och vi behöver vara noggranna i positionsspelet i försvaret med tanke på att de har snabba spelare.

- Det viktigaste imorgon är att vinna matchen, sen hur vi gör det får vi se imorgon.

USA, gruppledare efter en spelad match, besegrade Thailand med 13-0. Stort fokus har legat på det resultatet inför morgondagens match och frågorna har varit många om hur landslaget ser på målskörden och om det är viktigt att även Sverige vinner med stora siffror.

- Det är alltid roligt att vinna matcher med många mål för då kan man spela mer avslappnat och en fotboll jag tror att alla gillar – när det är anfallsmässigt kul. Men återigen, det är viktigt att vi gör en bra prestation och vinner matchen. Hur många mål USA gjort är oväsentligt, det viktigaste är att ta de tre poängen, kommenterar Seger.

Landslaget genomförde under lördagsförmiddagen den sista träningen. Samtliga 23 spelare tränade för fullt och utgångsläget för en laguttagning är optimal för förbundskapten Peter Gerhardsson.

- Vi har en idé om hur vi ska genomföra den här matchen som innebär en laguttagningen som jag får förklara mer ingående när matchen är spelad. Vi tittar inte framåt mot USA-matchen utan nu ska vi vinna denna match och då ställer vi upp med det vi tycker är bäst i den här matchen, och vi har en plan om hur vi ska slutföra den också.

- Ingångsläget är att alla tränade för fullt idag och det ger mig, i alla fall nu, ett perfekt läge att välja min startelva utifrån.

Matchen mot Thailand spelas imorgon söndag och har avspark 15.00. Matchen sänds i TV4 och Radiosporten.

Se hela presskonferensen med Caroline Seger och Peter Gerhardsson.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo