Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Laddar om i värmen

Sverige bytte regnigt Rennes till soligt Nice efter första VM-matchen och sedan dess har vädret varit till det positiva. Nu laddar landslaget för åttondelsfinal i Paris och uppladdningen sker i hög värme.
- Det känns skönt att värmen inte kommer först på matchdagen utan att vi hinner träna i den, så det slipper bli en chock på måndag, säger Elin Rubensson.

Ja, väder, väder, väder. Det brukar diskuteras när Gerhardssons landslag spelar bland annat efter flera regniga matcher i kvalet och en VM-premiär med regnuppehåll. Men nu är det annat väder som står på agendan, nämligen hög värme i Paris. På måndag, Sverige möter Kanada 21.00 i Paris, förväntas värmen stiga över 30 grader på dagen.

- Vi kände av värmen också när vi spelade mot Thailand i Nice. Då spelade vi mitt på dagen men nu känner jag ändå att temperaturen lär sjunka lite då vi spelar på kvällen, säger Fridolina Rolfö och resonerar om hur värmen kan påverka en match.

- Man försöker väl spela som vanligt, men sen kanske inte orken är riktigt lika hög.

Men trots värme kommer en häftig match spelas. Det väntas åttondelsfinal mellan Sverige och Kanada på Parc des Princes 21.00 på måndag. Ett Kanada som landslaget spelat mot i Algarve Cup både 2019 och 2018.

- Kanada har varit ett väldigt stabilt lag sista åren och släppt in väldigt få mål. De släppte in två senast mot Nederländerna här i VM men få innan dess, och det var en tuff match där vi hade svårt att skapa chanser senast i Algarve. Vi kommer behöva vara vassa när lägen kommer i matchen, säger assisterande förbundskapten Magnus Wikman.

 

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo