Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Rubensson inför Thailand

På söndag är det dags för den andra gruppspelsmatchen för Sverige. Men trots Thailands rekordstora förlust mot USA finns det ingen risk för underskattning bland svenskorna.

Efter segern i VM-premiären mot Chile lämnade Sverige ett regnigt och kyligt Rennes för ett soligt Nice på den franska Rivieran.

Efter en ledig torsdag, där spelarna fick tillbringa det mesta av dagen som de ville, var det på fredagen återigen fotbollsträning. Termometern visade uppemot 30 grader, men det störde inte VM-truppen nämnvärt.

– Det var varmt ute på planen, men man brukar vänja sig ganska snabbt. Hellre det än att det ösregnar som i Rennes i alla fall, menar Elin Rubensson, som är en av många som har uppskattat miljöombytet:

– Det blir lite ny energi när man kommer till ett nytt ställe, Nice är en trevlig stad. Det var skönt att ha en ledig dag i går, att få lite fritid och koppla bort fotbollen för en liten stund. Det är betydelsefullt under ett mästerskap att bryta av med det någon gång då och då så att kroppen återhämtar sig, säger mittfältaren.

Thailand förlorade som bekant den omtalade öppningsmatchen mot regerande världsmästaren USA med rekordsiffrorna 13–0, ett resultat som Rubensson kommenterar så här:

– Vi är så professionella att vi kan bortse från det resultatet tror jag. Man ska ha respekt för Thailand, de kommer att vara revanschsugna efter den förlusten. Självklart är det inte roligt för dem att få stryk med 13–0, de kommer att rycka upp sig till nästa match, de lär ha ändrat på en hel del.

Vad förväntar du dig för matchbild på söndag?
– Att vi kommer ha mycket boll, det lär bli mycket anfallsspel. Jag tror att vi kommer skapa mycket målchanser, förhoppningsvis har vi tålamod och gör mål också.

Det dröjde innan målen kom mot Chile, kände du dig lugn?
– Ja, vi sa hela tiden till varandra att mål kommer att komma, vi skapade såpass mycket. Men det var en typisk premiär, lite hackigt spel, vi saknade den sista skärpan litegrann.

Tålamodet ni hade mot Chile, kommer ni kunna dra nytta av det mot Thailand?
– Det är jag övertygad om. Vi malde ner dem senast, sedan kom inhopparna in med ny härlig energi. Det känns som att det kommer betyda mycket under mästerskapets gång, känslan av att vi har 23 spelare som kan vara med och bidraga.

 

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo