Link

Bilal tillbaka på debutarenan

Förra månaden gjorde han sin startdebut i Allsvenskan för AIK på Olympia och slog till med en assist. På fredag återvänder Bilal Hussein till samma arena, men i en blågul dress. Det har blivit dags för U21-landskamp mot Norge.
– Vi har kollat på en del klipp på Norge och vet hur vi ska såra dem. Det är ett bra lag så det ska bli spännande och kul att spela, vi är redo, säger Bilal Hussein.

Det svenska U21-landslaget anlände till samlingen i Helsingborg under måndagen tidigare denna vecka och har hunnit med tre träningar inför morgondagens match mot Norge.

– Det kommer bli kul att få spela match med landslaget igen. Senast var ju i Spanien för någon månad sedan. Vi har tränat på bra under veckan och stämningen i gruppen är bra. Det är en bra lagkänsla i truppen. Vi känner oss redo, säger Bilal Hussein.

Samlingen är det nya U21-landslagets blott andra tillsammans efter lägret i Marbella tidigare i år.

– Det är lite tufft i början när vi inte känner varandra riktigt, men alla pratar med alla och vi lär känna varandra bättre och bättre, säger Bilal Hussein och fortsätter:

– Det är en väldigt bra grupp. Första gången vi sågs var alla väldigt snälla och tog hand om varandra så det är lätt att komma in i den här gruppen.

Hussein själv delar rum med anfallaren Benjamin Mbunga Kimpioka. Tillsammans med Nils Fröling är trion yngst i den svenska U21-truppen. Samtliga tre spelade tillsammans i P00-landslaget så sent som i fjol.

– Det fungerar jättebra att bo med Benjamin, det är en väldigt skön och rolig grabb. Vi har spelat tillsammans tidigare så jag känner honom bra, säger Hussein.

Under veckan som har gått har det blivit en hel del autografskrivande för spelarna. I onsdags överraskade U21-landslaget två ungdomslag från Eskilsminne IF. Spelarna lirade fotboll, gav lite presenter och skrev autografer. I dag torsdag var det dags att signera nya tröjor och bilder då många sökte sig till dagens öppna träning på Harlyckans IP.

– Det är jättekul att få göra såna grejer. Att få skriva autografer och ta lite bilder. Jag kommer ihåg att jag gjorde samma sak själv när jag var liten. Gick och kollade på landslaget och tog autografer. Det är en rolig grej, säger Hussein.

 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Sweden U21 official (@sweu21)

Hemma i klubblaget AIK avslutade 19-åringen med att spela i de fyra sista matcherna, varav tre från start. Totalt har det blivit fem matcher och en assist.

– Det har gått framåt, jag har kunnat bidra och hjälpa laget samtidigt som de hjälper mig. Det är alltid kul att få spela och få förtroendet. Det känns bra.

Efter tolv omgångar ligger AIK på en tredjeplats i Allsvenskan, endast tre poäng bakom serieledarna Malmö FF.

– Vårsäsongen har varit lite knackig. Det var inte riktigt så vi ville börja säsongen, det var lite tufft med några förluster där. Men nu på slutet har vi vunnit fem matcher och spelat en oavgjord så det är bra.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– En smart central mittfältare som gillar att ta beslut. Både enkla och svåra beslut. Jag gillar att spela framåt.

För ganska exakt en månad sedan gjorde han sin allra första start i Allsvenskan. Mot Helsingborg på Olympia. Då slutade det med en 3-1-seger och en assist. I morgon fredag återvänder han till arenan då U21-landslaget tar emot Norge.

– Vi har kollat på en del klipp på Norge och vet hur vi ska såra dem. Det är ett bra lag så det ska bli spännande och kul att spela, vi är redo.

Johan Velagic