Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

U17-EM: Inför Frankrike-Sverige

Ny match – nya möjligheter. EM-premiären slutade med en 0-2-förlust mot regerande mästarna Nederländerna. I dag måndag väntar ny match mot Frankrike i U17-EM. Avspark 18.00 svensk tid på Tallaght Stadium i Dublin. SVT Play sänder matchen från klockan 17.55.

FRANKRIKES VÄG TILL EM
Frankrikes siffror först

Kvalrunda 1
Luxemburg 4-0 | Finland 2-1 | Polen 3-1
Tabellen: Frankrike 9p | Polen 6p | Finland 3p | Luxemburg 0p

Elite Round
Sverige 2-0 | Serbien 1-0 | Slovakien 3-0
Tabellen: Frankrike 9p | Sverige 4p | Serbien 3p | Slovakien 1p

BEVAKARE PETER WENNBERG OM FRANKRIKE

- Vi har sett Frankrike i två olika formationer och har förberett oss för att möta ett Frankrike i både de formerna. I senaste matchen mot England valde de att spela 4-3-3 och karaktärsdragen där är att de har ett defensivt skickligt innerbackspar. Offensivt skickliga ytterbackar. En trio på mittfältet som gör många platsbyten och växlar positioner med varandra för att skapa oreda. De har två väldigt bollsugna yttrar som gärna utmanar och slår bra inlägg. Längst fram spelar en forward som är snabb i djupet, men som även är en duktig bollmottagare. Det gäller för oss att vara kompakta och spela med stort tålamod.

HÅLL ETT EXTRA ÖGA PÅ...
Citat från Peter Wennberg

Tröjnummer, Namn, Position, Född, Klubb

#4 | Nianzou Kouassi | Mittback | 2002 | Paris SG

- Individuellt jättestark i sitt försvarsspel. Samtidigt som han är väldigt duktig i spelet med boll. Klarar av att löpa ikapp, klarar av att ta sig förbi. Han är mogen i sitt spel och väldigt fysiskt välutvecklad vilket gör att han kan bli dominant."

#6 | Lucien Agoume | Central mittfältare | 2002 | FC Sochaux

- Lagkapten. Man ska veta att Frankrike ofta har en roterande startuppställning, men de här två spelarna dyker upp frekvent. Agoume är en snabb innermittfältare, duktig tvåvägsspelare som ofta är inne i boxen både offensivt och defensivt. Gör en enorm arbetsinsats för laget i båda riktningarna. Främsta kvaliteterna är att han är stark i att vinna tillbaka bollen. En håv på mitten."

FÖRBUNDSKAPTEN CHRISTOFER AUGUSTSSON

- Det kommer att bli en tuff match, precis som det var mot Nederländerna. Vi har haft två väldigt bra träningar, känslan inför matchen är god. Förhoppningsvis kommer vi att göra en ännu bättre prestation än vi gjorde i premiären. Det ska bli jäkligt kul.

FAKTA FRANKRIKE
Tidigare U17-EM: 11
Senaste deltagande: 2017 (Kvartsfinal)
Bästa resultat: Guld 2004, 2015

FAKTA SVERIGE
Tidigare U17-EM: 3
Senaste deltagande: 2018 (Kvartsfinal)
Bästa resultat: Semifinal 2013

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo