Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Belgien numret för stort

Det blev en ny förlust för P16-landslaget i Portugal. Belgien blev för svårt i UEFA-turneringen och Roger Franzéns landslag fick se sig besegrat med 0-3. Nu får landslaget ta sikte på avslutande matchen mot Portugal på tisdag.
- Även om resultaten går emot så är det otroligt lärorika matcher, där killarna får en förståelse för vad som krävs internationellt, säger förbundskapten Roger Franzén.

Bilden: Startlaget mot Belgien idag. Foto: SvFF

Ja, det blev en tuff eftermiddag i Portugal för P03-landslaget. Mot ett starkt Belgien, en toppnation i Europa, ställdes spelarna på prov relativt omgående. Sverige hade i och för sig en hel del boll i första halvlek, men landslaget hade svårt att bygga det egna spelet.

- Vi hade mycket boll i första halvlek men kommer inte riktigt fram i banan tillräckligt ofta och bra. Det är så att Belgien var bättre än oss. De gjorde det svårt i vår speluppbyggnad och vi hade svårt att bygga vårt eget spel, kommenterar Roger Franzén.

Och med drygt fem minuter kvar av första halvleken kom också 1-0 till Belgien då Nils de Wilde satte dit en frispark direkt i mål. Sverige kom sedan efter pausvilan ut rätt piggt men chanserna att vända försvårades ytterligare när 0-2 kom en bit in i andra halvleken.

- Vårt försvarsspel var relativt bra inledningsvis, men det blev jobbigare ju längre matchen gick. I den andra halvleken rycker vi upp oss men när 0-2 kommer så dör matchen. De kontrollerar stora delar av matchen och med tvåmålsunderläge så har vi inte energi och kvalité nog att komma tillbaka.

Belgien är ett starkt motstånd och på tisdag väntar Portugal. Även det ett starkt europeiskt motstånd och en ny tuff utmaning för landslaget.

- Med den rankingen vi har i Europa så landar vi i att få möta dessa toppnationer under UEFA-turneringarna. Jag tycker att de kommit en bit längre än vad vi gjort och för dagen är i alla fall Belgien klart bättre än oss, säger Franzén och fortsätter:

- Även om resultaten går emot så är det otroligt lärorika matcher, där killarna får en förståelse för vad som krävs internationellt.

Startelvan: 1 Melker Ellborg (K) - 17 Samuel Dahl, 4 Elias Olsson, 3 Robin Glavak, 2 Ludvig Nicklasson - 19 Isak Bjerkebo, 16 Yasin Abbas Ayari, 7 Markus Björkqvist, 18 Linus Mattsson, 10 Edwin Andersson, 9 Kristoffer Krebs.

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo