Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Oavgjort men strafförlust

Det slutade i ett oavgjort resultat för det svenska P16-landslaget i tisdagens möte mot Portugal i UEFA-turneringens sista match. Detta efter en kvittering genom Isak Bjerkebos i matchens sista tilläggsminut.

Utmärkande för turneringen är att oavgjorda matcher avgörs med straffläggning där bonuspoäng tilldelas straffsegrarna.

Dessvärre missade de svenska P16-landslaget samtliga straffar och Portugal gjorde det motsatta. Slutresultatet 4-1 gjorde att bonuspoängen gick till det portugisiska laget. 

- Portugal är det spelförande laget matchen igenom. De har spel med högre hastighet och vi får försvara oss mycket, säger förbundskapten Roger Franzén och fortsätter:

- Jag har märkt att vi har en bit kvar för att kunna matcha Europas toppnationer. Vi behöver höja vårt speltempo, hålla i tekniken i spel i hög hastighet och även bättra på spelförståelsen. Men jag är mycket nöjd med grabbarna som verkligen har kämpat under turneringen.

UEFA-turneringen i Portugal var lagets första samling på åtta månader, i sommar väntar en turnering till innan höstens EM-kval på hemmaplan.

- Spelarna har i den här turneringen mött sina starkaste motståndare någonsin och det är en mycket nyttig erfarenhet inför kommande EM-kval i höst, avslutar förbundskaptenen.

Startelvan: 12 Samuel Andersen - 14 Jesper Tolinsson 2 Robin Glavak, 4 Elias Olsson, 15 Casper Nilsson - 8 Ludvig Nåvik, 7 Markus Björqkvist, 6 Nils Wallenberg (K), 11 Holger Olsson -  10 Edwin Andersson, 20 Oscar Wilhelmsson.