Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sent segermål av Paraguay

P16/03-landslaget förlorade med 1-0 mot Paraguay i den första matchen i fyrnationsturneringen i Portugal. Mycket talade för att matchen skulle sluta 0-0, men med dryga minuten kvar av ordinarie tid avgjorde inhopparen Kevin Leguizamon för Paraguay.
– Prestationen i stort idag är bra, även om det alltid finns saker att förbättra. Vi är inte så nöjda med resultatet och det är lite bittert när avgörandet kommer så sent, säger förbundskapten Roger Franzén.

Bilden: Sveriges startelva mot Paraguay. Foto: SvFF.

Det är inte ofta som svenska ungdomslandslag ställs mot utomeuropeiskt motstånd annat än vid de enstaka tillfällen man kvalat in till VM-slutspel. Men så var alltså fallet idag när P16/03-landslaget mötte Paraguay i portugisiska Sabugal.

– Ja, det är första gången vi möter ett icke-europeiskt lag. Det går inte att scouta motståndet på samma sätt så vi har tittat lite på paraguayansk fotboll generellt. Det är mycket långa lag, både i anfall och försvar, en hel del markeringsinslag och ganska fysiskt. Vi var förberedda på det och jag tycker att killarna hanterade det bra, säger Roger Franzén.

Sammanfattningsvis var Sverige det spelförande laget under större delen av dagens match.

– Vi driver en stor del av den här matchen. Vi har stort bollinnehav och skapar också målchanser på det och vi borde kanske ha gjort något mål . Paraguay skapar sina lägen via bollvinster och omställningar och det var också på det sättet de gjorde sitt mål.

Ytterligare två matcher väntar för den svenska truppen i turneringen, mot Belgien på söndag och värdarna Portugal på tisdag.

– Det är första landskampen på åtta månader så det var skönt att se att vi står oss bra mot det här motståndet. Prestationen i stort idag är bra, även om det alltid finns saker att förbättra. Vi är inte så nöjda med resultatet och det är lite bittert när avgörandet kommer så sent. Nu ska vi analysera den här matchen lite grundligare och så får vi se hur vi står oss när vi ställs mot europeiskt toppmotstånd.

Sveriges startelva: 12 Samuel Andersen – 15 Casper Nilsson, 13 Casper Widell (K), 14 Jesper Tolinsson, 5 Johan Norgren – 17 Samuel Dahl, 6 Nils Wallenberg, 8 Ludvig Nåvik, 11 Holger Olsson –19 Isak Bjerkebo, 20 Oscar Vilhelmsson.

Ersättare: 1 Melker Ellborg – 2 Ludvig Nicklasson, 3 Robin Glavak, 4 Elias Olsson, 7 Markus Björkqvist, 9 Kristoffer Krebs, 10 Edwin Andersson, 16 Yasin Abbas Ayari, 18 Linus Mattsson.