Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Nilssons U21-trupp mot Norge och Finland

Förbundskapten Roland Nilsson har tagit ut 20 spelare till U21-landslagets matcher mot Norge i Helsingborg 7 juni och Finland i Villmanstrand 11 juni. Landskamperna är de två sista som återstår innan Sverige i september inleder kvalet till U21-EM 2021.

Bilden: Felix Beijmo, Werder Bremen, finns med i U21-landslagets trupp till matcherna mot Norge och Finland.

Det nya U21-landslaget med spelare födda 1998 och senare samlades första gången i mars och spelade två landskamper i Marbella. Det blev förlust 0-2 mot Ryssland och seger 2-1 mot Skottland.
När Roland Nilsson nu återigen samlar 20 spelare för ett antal träningspass och de två sista träningslandskamperna före EM-kvalstarten vill han fortsätta sitt lagbygge inför hösten.

- Det är framför allt två saker vi vill göra under den här samlingen. Bygga vidare på det vi gjorde i Spanien och samtidigt kunna titta på lite fler spelare. Det kommer in ett antal nya spelare och det ska bli kul att dom träna och spela med oss.

Att notera den här gången är bland annat att två nya målvakter kommer in och får chansen visa upp sig, Helsingborgs Kalle Joelsson och Marko Johansson, GAIS.
Att notera i övrigt är att Häckens Daleho Irandust, som hade skadebekymmer i mars, finns med liksom Örebros Jake Larsson. Udineses Svante Ingelsson är skadad och blir borta en längre tid.

Hur har ni kring urvalet av spelare den här gången?
- Vi har ungefär 40 spelare som vi flöjer noggrant och jag har haft en dialog både med spelare hur de mår och deras status allmänt och med klubbarna. I några fall har vi kommit fram till att det är bättre att spelaren får vila och att detta är inte är bästa tillfället att vara med. Därför ser truppen ut som den gör, men jag såklart inte stängd dörren för någon. Vi talar om unga spelare och det är lång tid kvar till september.

- Precis som i mars är spelarna i lite olika faser. Då var några mitt i säsong och andra i försäsong. Nu är det lite grann tvärtom, de som var i försäsong har kommit i gång på allvar med andra nyss har avslutat en lång säsong.

Ni möter Norge hemma i Helsingborg och Finland på bortaplan. Vad vill du se?
- Vi har naturligtvis scoutat motståndarna, men det är vad vi själva gör som kommer att vara det viktigaste under de här dagarna. Som jag nämnde vill vi framför allt bygga vidare på det vi startade i Spanien.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo