Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Björn från start mot Sydkorea

Nathalie Björn ersätter lagkapten Caroline Seger på det centrala mittfältet i VM-genrepet mot Sydkorea. 18.45 sparkas matchen igång på Gamla Ullevi och Peter Gerhardsson har precis annonserat sin startelva.

Sista testet inför avresan till Frankrike nästa vecka. Sydkorea står för motståndet på nationalarenan Gamla Ullevi.

Igår meddelades att Caroline Seger och Olivia Schough avstår genrepet men i övrigt är alla 22 spelare på plats med i matchtruppen. Nathalie Björn kliver in från start i lagkaptenens frånvaro på mittfältet.

- Vi tycker hon har en bra speluppfattning med ett lugn i spelet som krävs i en sådan position. Framförallt gillar vi hennes attityd till att spela i en roll hon inte gör i klubblaget. Sedan är såklart den defensiva förståelsen viktigt, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

 

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl – 4 Hanna Glas, 13 Amanda Ilestedt, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson – 23 Elin Rubensson, 9 Kosovare Asllani (K), 15 Nathalie Björn – 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 8 Lina Hurtig.

Sveriges ersättare: 12 Jennifer Falk, 21 Zecira Musovic – 2 Jonna Andersson, 5 Nilla Fischer, 7 Madelen Janogy, 14 Julia Roddar, 16 Julia Zigiotti Olme, 18 Fridolina Rolfö, 19 Anna Anvegård, 20 Mimmi Larsson, 24 Mia Carlsson.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo