Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Schough och Seger avstår VM-genrepet

Det närmar sig VM-genrep på Gamla Ullevi i Göteborg. Sverige möter Sydkorea imorgon 18.45 men landslaget kommer få klara sig utan lagkapten Caroline Seger och Olivia Schough. Landslagsledningen har på morgonen beslutat att ställa över spelarna i morgondagens match.

Det var i den inofficiella matchen mot Sydkorea i tisdags som Olivia Schough fick en tackling mot underbenet vilket resulterade i en fotledsstukning. Schough genomförde individuellt anpassad träning under gårdagen men under torsdagsmorgonen togs beslutet att ställa över den offensiva spelaren i matchen.

- Olivia kommer fortsätta med individuellt anpassad träning även idag. Men vi bedömer inte att det finns den säkerhetsmarginal som krävs för att Olivia ska kunna medverka under morgondagen. För oss är det viktigast att Olivia får möjlighet att fortsätta arbeta med rehabiliteringen av stukningen för att kunna vara helt återställd när vi återsamlas för avresa nästa vecka, säger landslagsläkaren Ali Kad.

Missar VM-genrepet mot Sydkorea gör även landslagskaptenen Caroline Seger. Likt Olivia Schough genomförde Caroline Seger individuellt anpassad träning under gårdagen och nu står det klart att även Seger vilas från genrepet mot Sydkorea. 

- Efter den inofficiella matchen har Caroline känt av en mindre trött- och stelhet i sin rygg. Hon jobbade på individuellt igår och det har gett positiva resultat. Även idag kommer Caroline fortsätta med eget program under träningen, men vi väljer att vila henne från matchspel för att hon ska vara helt redo när vi samlas i Frankrike, säger Ali Kad.

Matchen mot Sydkorea har avskarp 18.45 imorgon fredag. VM-genrepet spelas på Gamla Ullevi, Göteborg.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo