Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Gerhardsson om genrepet

Det blev seger med 4-0 i den inofficiella landskampen mot Sydkorea i tisdags. Nu väntar VM-genrep på Gamla Ullevi mot samma motstånd. Men förbundskapten Peter Gerhardsson förväntar sig en tuffare match.
- Att de förmodligen startar med deras bästa elva och inte går runt på alla 23 spelare idag gör att det säkert kommer bli tuffare än det var i tisdags.

Ja, 4-0 låter som det gick enkelt i tisdags. Förvisso skapade inte Sydkorea särskilt mycket framåt. Men det var en tuff matchbild och svenska landslaget var effektiva framåt.

- Det var en ganska tuff match senast. Det var några smällar där Sydkorea gick in för fullt. Så jag förväntar mig ytterligare något snäpp i intensitet idag.

- Sen visade vi upp en bra bredd. Vi försvarade bra och var ganska effektiva. Att de förmodligen startar med deras bästa elva och inte går runt på alla 23 spelare idag gör att det säkert kommer bli tuffare än det var i tisdags.

Men delar i matchen i tisdags var riktigt bra och förbundskaptenen lyfter fram djupledsspelet offensivt som något han gärna tar med sig in i dagens VM-genrep.

- Vi fick bra bilder från matchen som vi visat för spelarna igen utifrån hur vi vill spela. Framförallt i djupleds- och passningsspelet – att vi har en bra riktning på vårt passningsspel. Det har vi pratat och jobbat med och vi fick tre mål ur den typen av spel i matchen. Det är saker som kommer vara viktigt i VM oavsett motstånd.

Men nu väntar alltså VM-genrep 18.45 på Gamla Ullevi. Förbundskaptenen resonerar kring vikten av ett genrep.

- Jag har varit med i olika typer av genrep och det är så klart alltid en skönare känsla om man vinner och presterar bra. Men erfarenheter säger också att det är något annat i tävlingsmatcher. Så klart vi alltid försöker agera taktiskt och inställningsmässigt på högsta tävlingsnivå och det har tjejerna varit bra på i våra träningsmatcher hittills.

- Men matchen idag kommer inte vara avgörande hur vi presterar mot Chile i VM-premiären. Utan dagens match kan mer ge indikationer och svar på vad vi ska fortsätta jobba på fram mot premiär.

Matchen mot Sydkorea har avspark 18.45 och sänds i TV12/Cmore men allra bäst upplevs matchen på plats på Gamla Ullevi. Biljetter på länken nedan.