Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2
Bild på Jonna Andersson från kvällens VM-truppen släpptes.

Andersson om matchen och lägret

Jonna Andersson var nöjd med känslan efter 4–0 i den inofficiella landskampen mot Sydkorea.
– Skönt. Det är alltid svårt med inofficiella matcher, säger hon.

Chelsea-backen syftar då främst på att det är 3x30 minuter med mycket byten och att förbundskapten Peter Gerhardsson och hans team passade på att testa många konstellationer och varianter på fasta situationer.

– Jag tycker ändå att vi försöker och att vi gör det väldigt bra stundtals. Det är bra att få den här matchen, vi kan testa saker och mycket av det kommer vi kunna bygga vidare på, det är nyttigt, säger Andersson.

Hon var nöjd med att Sverige gjorde många mål, en del snygga mål och även att försvarsarbetet fungerade i princip fläckfritt under hela matchen.

– Nu har vi fått en bild av Sydkorea inför fredagens match, men vi vet också att det är stor skillnad på de inofficiella och de officiella landskamperna. Vi får räkna med att det blir betydligt tuffare nästa gång. Det kanske inte blir ett helt annat lag vi möter men de kommer troligen att komma in med en annan energi.

Kan du summera precamp i Båstad så här långt?

– Det har varit bra, intensiva dagar, men det är så det ska vara. Vi vet också att vi kommer ha mycket tid för återhämtning och mer ledig tid under VM. Det har också varit härligt att vi har kunnat komma iväg utanför hotellet på kvällarna och käkat på olika ställen. Vi bor på ett fantastiskt ställe och det har varit bra mat både där och på de andra ställena vi har varit på vilket är guld värt för oss. Jag är väldigt nöjd med lägret så här långt. Alla har tagit bra hand om oss i Båstad.

Efter matchen mot Sydkorea på fredag blir det några dagars ledigt innan landslaget samlas igen den 5 juni för avresa till Frankrike.

– Det är en viktigt del i upplägget tror jag. Att kunna släppa på träningen lite under ett par dagar, men också mentalt, att få komma hem, ladda om och få lite ny energi från nära och kära. Sedan är vi redo att åka på VM.

På fredag 18.45 spelar landslaget VM-genrep mot Sydkorea på Gamla Ullevi i Göteborg.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo