Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Per Broberg lämnar sin tjänst som Utvecklingsansvarig Futsal

Efter sju år på Svenska Fotbollförbundet väljer Per Broberg att kliva av rollen som utvecklingsansvarig för futsal.
– Det har varit fantastiskt lärorika år och det finns många utmaningar kvar för sporten.

Svenska Fotbollförbundets utvecklingsansvarige för futsal, Per Broberg, har valt att avsluta sin anställning. Per slutar den 1 september.

Per Broberg har varit en av de främsta pionjärerna i svensk futsal. 2007 var han med och startade Göteborg Futsal Club (som numera tillhör IFK Göteborg). Han blev Sveriges första förbundskapten när landslaget startades 2012 och som utvecklingsansvarig för futsal på Svenska Fotbollförbundet har Per Broberg bidragit till att sporten tagit stora kliv.

– Jag är väldigt stolt över det utvecklingsarbete som jag har varit med och genomfört under mina sju år på SvFF. När jag anställdes 2012 var sporten futsal i en uppstartsfas, då arrangerades enbart SM och DM. De två första åren kombinerade jag utvecklingsansvaret med uppdraget som förbundskapten för herrlandslaget. Idag spelar 1600 lag i 700 föreningar futsal, många av de målen som sattes upp redan 2012 är uppfyllda. Nationellt seriespel, tränarutbildning, TV-sända landskamper, herr, dam- och ungdomslandslag.

Svenska Futsalligan (SFL) startade 2014/15 och arrangerades av Svenska Fotbollförbundet de fyra första säsongerna. Ligan gick sedan över i Svensk Elitfotboll´s (SEF) regi. 2018 spelade damlandslaget sin första historiska landskamp mot Tjeckien i Örebro. På kort tid har de blivit ett lag som kan hota Europas bästa nationer i futsal. Samma år startades även ett P19-landslag upp för att skapa tillväxt på herrsidan. I vintras gick herrlandslaget vidare till Main Round i VM-kvalet och lockade nästan 4 500 åskådare till matcherna i Alingsås.

– Det har varit fantastiskt lärorika år och det finns många utmaningar kvar för sporten, jag är mycket nöjd med det arbetet som jag har åstadkommit. Nu är det läge för mig att gå vidare mot nya utmaningar och lämna över till andra att fortsätta driva utvecklingen framåt.

Håkan Sjöstrand, Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare:
– Svensk futsal har utvecklats enormt under de senaste åren. Jag vill tacka Per för hans stora engagemang och värdefulla insatser för sporten. Per har varit en starkt bidragande faktor till att svensk futsal är där den är idag, och han är en väldigt uppskattad kollega och person.

SvFF - senaste