1-4 mot Italien i La Manga

Sverige föll även i den andra matchen i La Manga. Italien vann med 4-1 efter en målrik tillställning. Sveriges mål prickades in av startdebutanten Emma Westin.
– Vi gjorde ändå en godkänd prestation i dag, men ibland är det såna dagar där allt motståndarna gör trillar in i mål, säger förbundskaptenen Ulf Kristiansson.

Det blev en riktig rivstart på matchen nere i spanska La Manga. Redan efter sex minuter tog Italien ledningen i matchen genom Gloria Marinelli som drog in en hörna direkt i mål till 1-0.

Sveriges replik lät sig inte vänta. Minuten senare var det kvitterat. Efter ett fint anfall kunde Wilma Öhman frispela Emma Westin som kyligt lade in 1-1 i den sjunde minuten. Mål direkt i Westins första start i U23-landslaget.

Glädjen skulle dock bli kortvarig. I den 19:e minuten återtog Italien ledningen i matchen med 2-1 efter en ny fast situation. Än en gång var det Marinelli som gjorde målet, den här gången från elva meter på en straff.

Även 3-1 skulle falla innan halvtidsvilan. Martina Piemonte sköt in bollen i mål från straffområdesgränsen.

– Det var en lite konstig match i dag. En av de mest svårbedömda matcherna sedan jag började som U23-förbundskapten. Vi gjorde ändå en godkänd prestation i dag, men ibland är det såna dagar där allt motståndarna gör trillar in i mål. Tyvärr var det en sådan dag i dag. Vi släppte in lite konstiga mål vilket gör det lite svårbedömt. Italien kom upp ganska högt och satte press på oss, men vi hanterade det ganska bra. Det var ingen ojämn match, men ändå står det 1-3 i halvtid och det är så klart tungt, säger förbundskapten Ulf Kristiansson.

Andra halvlek hade knappt hunnit börja innan Italien ökade på sin ledning ytterligare. I den 47:e minuten gjorde Benedetta Glionna 4-1 efter att Sverige inte lyckats rensa undan bollen.

Sverige fortsatte att kämpa på och avslutade matchen starkt. Bland annat hade inhopparen Tove Almqvist två heta målchanser. Även målskytten Emma Westin hade ett bra läge, men bollen gick inte in. Sverige förlorade matchen med 4-1.

– Vi tog oss samman i halvtid och pekade på en del grejer som vi skulle göra bättre, men släppte tyvärr in ytterligare ett konstigt mål. Efter det måste jag ändå säga att tjejerna fortsätter kriga på jäkligt bra. Det är inte kul att spela med så stort underläge mot ett Italien som vet hur de ska hantera en sådan ledning. Vi lyckades vända matchbilden sista 20-25 minuterna där vi spelade bra. Trots resultatet gjorde vi en hel del bra saker, det var inte helt nattsvart, säger Ulf Kristiansson.

Efter 0-1 mot USA och dagens nederlag mot Italien väntar en tredje och sista match i La Manga för U23-landslaget.

Johan Velagic

Nationella partners