Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Peter Wettergren ny ambassadör för Gatans lag

Gatans lag är en förening som vänder sig till personer som lever eller har levt i hemlöshet, missbruk eller kriminalitet. Föreningen vill genom fotbollen ge spelarna motivation och kraft att förändra sin egen livssituation.

Föreningen startades 2009 i Göteborg. Sedan tidigare är bland andra Kennet Andersson och Pia Sundhage ambassadörer för Gatans Lag. Nu tillkommer även Peter Wettergren som ambassadör för föreningen. 

-För mig var det självklart att ställa upp som ambassadör till Gatans lag. Jag har själv en bakgrund där jag arbetat med människor som bland annat haft missbruksproblem. Att kunna vara med att bidra till något positivt genom fotbollen känns både kul och viktigt, säger Peter Wettergren

-Vi är otroligt stolta och glada över att Peter i egenskap av assisterande förbundskapten har valt att vara en del av vår verksamhet. Då Gatans lag vänder sig till de som har en tuff match framför sig i livet så känns det extra bra med Peter då hans personlighet och historia gör att han verkligen förstår att en match inte bara behöver utspela sig på en fotbollsplan, säger Viveka Holmberg från Gatans lag