Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Förlust mot Belgien

Sveriges P16 Future Team inledde fyrnationsturneringen i Belgien med en 1-3-förlust mot värdnationen. Hampus Pergel gav Sverige ledningen, men Belgien kom ikapp, vände och vann matchen.

Det var en bra första match av killarna som aldrig tidigare hade spelat tillsammans. Killarna slet hårt och föll med flaggan i topp.

Förbundskapten Tomas Turesson

Sverige fick en härlig start på matchen när försvararen Hampus Pergel tidigt slog in 1-0. Efter ett långt och fint anfall frispelades Pergel som lade in bollen i nät och gav Sverige ledningen i matchen.

Därefter jagade Belgien en kvittering. Sverige stod emot bra, men i den absolut sista minuten i första halvlek lyckades belgarna kvittera till 1-1 som var resultatet som lagen gick in till halvtidsvilan med.

– Belgien hade mycket boll i första halvlek. Vi försvarade oss väl och hade några bra kontringslägen. Tyvärr är det sista som händer i halvleken att Belgien kvitterar och det var väl inte orättvist egentligen då de låg på för ett mål. Trots baklängesmålet var vi vid gott mod inför andra halvlek, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Om Sverige fick en bra start i första halvlek var det Belgien som fick en kanonstart på den andra halvleken. Direkt i upptakten av andra halvlek kunde Belgien ta ledningen i matchen med 2-1.

Sverige hade några halvfarliga hörnor och andra fasta situationer, men hade annars svårt att skapa de där riktigt heta chanserna. I slutet på matchen kom en svensk slutforcering och då kunde Belgien istället kontra in slutresultatet 3-1 på tilläggstid.

– Det var många av spelarna som gjorde bra prestationer i sina första landskamper. Resultatet är inte orättvist då Belgien var lite bättre än oss i dag, men med lite tur hade vi kunnat få med oss ett kryss. Överlag är jag ganska nöjd med vår prestation i dag mot ett skickligt Belgien. Det var en bra första match av killarna som aldrig tidigare hade spelat med varandra tidigare. Killarna slet hårt och föll med flaggan i topp, säger Tomas Turesson.

Det är snabba ryck nere i Belgien. Fyrnationsturneringen går vidare med ny match redan i morgon onsdag. Danmark väntar klockan 15.00.

– Det är egentligen bara timmar kvar till nästa match. Vi kommer att göra nio byten så att alla som inledde på bänken i dag kommer att starta mot Danmark i morgon. Vi kommer göra en snabb utvärdering av Belgienmatchen och se vad vi gjorde bra och vad vi kan göra bättre, säger Turesson.

Sveriges startelva mot Belgien, med tio debutanter. Foto: SvFF.

Sveriges startelva: 12 Zackarias Nilsson - 7 Hampus Pergel, 5 William Månsson, 4 Erik Langwagen, 3 Jonathan Johansson - 13 Adam Kiani, 9 Felix Felder Aaltonen, 8 Yasin Abbas Ayari, 11 Adam Hellqvist [K] - 20 Noah Tesfai Negash, 18 Hugo Borstam.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo