Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Förlust mot Danmark

Sveriges P03-Future Team föll mot Danmark i den andra matchen i fyrnationsturneringen i Belgien. Slutresultatet skrevs till 1-4. Sveriges mål gjordes av Otto Rosengren.
– Det är jätteutvecklande för killarna att spela de här matcherna. Mot motstånd och spelsätt som man kanske inte stöter på hemma i Sverige. Jag tror att vi kommer att göra vår bästa match på fredag, säger assisterande tränaren Bartosz Grzelak.

Danmark inledde matchen piggt, medan Sverige stack upp lite då och då. Efter en stark dansk period i matchen kunde de rödvita ta ledningen i matchen med 1-0 via en retur på en hörna.

Sverige replikerade omgående med ett fint fotbollsmål. Sverige vände på spelet från vänster till höger och hittade Otto Rosengren. Högeryttern vek inåt i plan och avlossade ett skott med vänstern. Bollen letade sig in vid främre stolpen och det var kvitterat till 1-1 efter en halvtimmes spel.

Därefter var det Danmarks tur att svara snabbt. Bara tre minuter efter Sveriges mål tog Danmark åter igen ledningen i matchen. Blågult gick därmed in i halvtidsvilan med ett 1-2-underläge.

– Danmark hade mycket boll inledningsvis, men trots det var det vi som stack upp i anfall. Deras mål kommer till när de är inne i en bra period. Vi kom tillbaka med en kvittering, men åkte tyvärr på 1-2 i slutet. Trots det kände vi att vi kom tillbaka in i matchen, säger assisterande Bartosz Grzelak.

Danmark fick sedan en bra start på andra halvlek när de i den 48:e minuten ökade på sin ledning till 3-1 genom en nick.

Även 4-1 skulle komma. Efter knappa timmens spel tilldelades Danmark en straff som slogs in i mål.

Sverige försökte komma ikapp och skapade några halvlägen, men kom inte till de där riktigt solklara chanserna. Matchen slutade med en 1-4-förlust.

– Vi hade det svårt att etablera ett spel på Danmarks planhalva. Vi mötte ett spelskickligt lag i dag. Vi kom upp i plan några gånger och skapade lite halvheta chanser. Danmark hade heller inte särskilt många chanser. Vi stod upp bra mot dem, men hade det lite svårt framåt, säger Bartosz Grzelak.

Efter 1-3 mot Belgien och 1-4 mot Danmark väntar nu Tjeckien i sista matchen på fredag.

– Det är jätteutvecklande för killarna att spela de här matcherna. Mot motstånd och spelsätt som man kanske inte stöter på hemma i Sverige. Det känns som att vi växer in i sammanhanget också med mindre anspänning bland spelarna. Vi tar med oss erfarenheten av det intensiva matchandet mot bra motstånd. Jag tror att vi kommer att göra vår bästa match på fredag, säger Grzelak.

Startelvan mot Danmark. Foto: SvFF

Sveriges startelva: 1 Nils Arvidsson – 6 Mattias Nyberg, 7 Hampus Pergel, 4 Erik Langwagen, 2 Amin Jensoh – 15 Otto Rosengren, 14 Algot Pärleholt, 16 Mallek Shraim, 10 Guga Gatjetjiladze – 17 Hugo Bolin, 19 Gavin Sosa Olsson.