Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Trist förlust trots stark avslutning

Trots en stark insats blev det en avslutande förlust för P16 Future Team i fyrnationsturneringen i Belgien. Sverige föll mot Tjeckien med 1-3 efter två sena baklängesmål.
– Vi gjorde vår absolut bästa match i turneringen i dag. Tjeckien hade ett fysiskt större lag än övriga nationer i turneringen. De hade några extra kilon och centimeter, trots det stod vi upp bra mot dem, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Trots förlusten var det Sverige som tog ledningen i avslutningsmatchen mot Tjeckien Efter ett fint anfall. Genom en härlig upprullning av Hugo Boldin och Noah Tesfai Negash hamnade bollen hos Yasin Abbas Ayari som kunde raka in 1-0 i öppet mål.

Efter en halvtimmes spel kunde Tjeckien kvittera i matchen till 1-1 på en kontring. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Vi gjorde vår absolut bästa match i turneringen i dag. Tjeckien hade ett fysiskt större lag än övriga nationer i turneringen. De hade några extra kilon och centimeter, trots det stod vi upp bra mot dem. De hade mer boll än oss och trummade på medan vi fick jobba hårt i defensiven, säger förbundskapten Tomas Turesson.

Matchen var länge vid ett likaläge efter en jämn andra halvlek. Slutsignalen kröp sig allt närmre och båda lagen gick för segern. När en timme var spelad tilldelades Sverige en straff som dock brändes.

Istället gjorde Tjeckien 2-1 med tio minuter kvar av matchen. Sverige satsade på en kvittering och skapade en farlighet. Inhopparen Mallek Shraim fick ett skottläge och tog det. Den tjeckiske målvakten var däremot med på noterna och stod för en vass räddning.

När det sedan bara återstod fem minuter av matchen kontrade Tjeckien in slutresultatet till 3-1.

– Jag är jättenöjd med dagens prestation och att alla i truppen bortsett från en målvakt fick speltid i dag. Det var en jämn andra halvlek där både vi och Tjeckien gick för segern, även om vi var lite underlägsna i spelet försökte vi ta vara på kontringarna. Tyvärr räckte det inte hela vägen, vi orkade inte riktigt med en slutforcering när de fick in 2-1, säger Tomas Turesson.

I och med segern blev Tjeckien slutsegrare i fyrnationsturneringen. Sverige föll i samtliga tre matcher mot Belgien, Danmark och Tjeckien.

– Det var lite tråkigt med resultaten, speciellt för spelarna, men vi ledare är mer nöjda med prestationerna. I dag gjorde vi en väldigt stark insats mot det fysiskt starkaste laget som även vann turneringen. Vi släppte in lite för mycket mål, men spelet såg bättre och bättre ut hela tiden och det var en bra avslutning där vi gjorde vår bästa match under samlingen. Jag är även glad över att alla spelarna har fått mycket speltid. Vi vill så klart alltid vinna matcherna, men inte till vilket pris som helst. Spelarna gjorde det bra och det finns nog några i truppen som gjorde en attack in mot Roger Franzéns P03-landslag.

12. Zackarias Nilsson (MV) 11. Adam Hellqvist (K) 5. William Månsson 4. Erik Langwagen 3. Jonathan Johansson 17. Hugo Bolin 9. Felix Felder Aaltonen 8. Yasin Abbas Ayari 18. Hugo Borstam 13. Adam Kiani 20. Noah Tesfai Nega.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • Scandic
  • Aftonbladet
  • Swedbank
  • Volvo