Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Matija Dulvat summerar Kroatien-lägret

Lägret i Kroatien har inneburit flera matcher och träningspass. Matija Dulvat summerar landslagsåret och veckan i Porec där man testade flera nya spelare och lade fokus på nya detaljer inför fortsättningen av VM-kvalet senare i höst.

Under veckan har landslaget deltagit i en fyrnationsturnering i Kroatien. Sverige har mött Montenegro, Tadzjikistan och Ungern samt hunnit med flera träningspass. Turneringen slutade med en seger och två förluster, vilket gjorde att Sverige slutade trea i Spring Cup.

– Jag är nöjd med lägret. Jag fick chansen att se nya spelare och träffa spelare som varit med tidigare i landslaget. Vi har haft tre bra matcher där vi kunde testa nya saker. Under veckan har vi haft fem träningar och tre-fyra möten. Det har varit intensivt, men spelarna har reagerat bra, säger Matija Dulvat.

Vad har varit din strategi under veckan – både i träning och match?
– Att spela fem mot fyra var huvudmålet med detta lägret. Att vi ska lära oss att spela under press och hålla i bollen så bra som möjligt när de här tillfällena kommer att dyka upp, säger Matija och fortsätter:

– Självklart kommer man att göra misstag när man provar något nytt. Det är normalt att släppa in mål när man inte spelat jokerspel så mycket förut. Men vi måste utveckla nya saker om vi ska bli bättre. Det var meningen att vi skulle öva på detta. Vi släppte in en del mål, men vi gjorde också några framåt.

Efter lägret i Kroatien är futsalsäsongen slut. Landslagsåret började med två matcher mot Frankrike i Gävle och före samlingen i Porec stod laget för ett lyckat VM-kval i Alingsås där man tog sig vidare till Main Round i höst.

– Varje gång vi spelar blir vi bättre. Vissa matcher har vi kanske inte nått upp till nivå, men som helhet är jag nöjd med landslagsåret. Spelarna förstår futsal och man behöver inte upprepa vissa enklare saker längre.

– I Kroatien har det varit viktigt att ha med fem-sex spelare som varit med ett tag. De har hjälpt nykomlingarna så att de lärt sig snabbare. Därför har det varit enklare att lära ut nu än i början av min tid som förbundskapten. Sedan vill jag även nämna de svenska domarna Haris Curovac och David Glavonjic som var med i Porec. De har gjort det väldigt bra och det här var en bra erfarenhet för dem.

Marcus Heed