Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Knapp seger mot Tadzjikistan

Sverige vann den andra matchen i fyrnationsturneringen i Porec. Tadzjikistan var nära att hämta upp till oavgjort, men en stor ledning i paus bäddade för svensk seger med 7–6.

Bilden: Futsalherrarnas lag mot Tadzjikistan. Sverige har aldrig tidigare mött Tadzjikistan, vare sig i futsal eller fotboll. Foto: SvFF.

Inledningen av första halvlek böljade fram och tillbaka med målchanser åt båda håll. Till slut kopplade Sverige greppet om matchen och spräckte nollan genom Adnan Cirak.

I nästa anfall blev Tadzjikistans målvakt utvisad efter att ha fällt en svensk spelare vid friläge. På efterföljande frispark satte Kristian Legiec 2–0. Sedan rann det på framåt. Fehim Smajlovic bombade in 3–0 och någon minut senare drygade Kristian Legiec ut ledningen till 4–0.

Tadzjikistan stack emellan med en reducering, men efter det fortsatte Sverige att ösa på framåt. Nima Kadivar gjorde 5–1 på frispark och strax före paus gjorde Pascal Olsson sitt första mål för landslaget.

I andra halvlek var Sverige inte alls lika pigga. Adnan Cirak gjorde sitt andra mål för dagen på kontring, men efter det reducerade Tadzjikistan fem gånger om – delvis för att Sverige testade på spel i numerärt överläge och lämnade målet tomt.

Sverige höll undan och kunde till slut vinna med 7–6 efter en stark första halvlek. Imorgon spelas den sista matchen mot Ungern, som även den kan ses live på Facebooksidan Futsal Week.