Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sverige avslutade med förlust i Kroatien

Den sista matchen i fyrnationsturneringen slutade med svensk förlust. Ungern sprang ifrån tidigt i första halvlek och vann med 2–5 i Porec.

Sverige fick en tuff start i första halvlek i den avslutande matchen mot Ungern. Det tog bara sekunder innan Ungern gjorde 0–1 och sedan smällde det bakåt igen – och igen. Efter bara några minuter ledde Ungern med 0-3 och hade total kontroll över matchen.

Mattin Najafi hade en chans att reducera, men det var först när Matija Dulvat gav order om att spela i numerärt överläge som Sverige började närma sig motståndarmålet. Till slut kom utdelningen när Fredrik Söderqvist gjorde 1–3 och putsade till siffrorna strax före halvtid.

Andra halvlek var jämnare och började i ett högt tempo. Sverige hade de hetaste chanserna och spelade stundtals fem mot fyra för att få till ytterligare en reducering. Kristian Legiec var nära att göra mål på frispark, men istället kunde Ungern utöka sin ledning några minuter senare genom att rulla in bollen i öppet mål.

Sverige gav sig inte och i fem mot fyra reducerade kapten Legiec. Men närmare än så kom man inte. Ungern gjorde ytterligare ett mål i öppen kasse och vann till slut med 2–5.

Marcus Heed