Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Fehim Smajlovic inför mötet med Ungern

Fyrnationsturneringen i Porec går mot sitt slut. Sverige har tränat på mycket detaljer under matcherna och ställs ikväll mot Ungern.
– Vi är här för att få svar på det vi ska utveckla, säger Fehim Smajlovic.

Under veckan har landslaget spelat två matcher i Kroatien. Sverige inledde turneringen med en förlust mot Montenegro (5–7) men revanscherade sig under måndagen genom att besegra Tadzjikistan med 7–6.

– Känslan är bra tycker jag. Man vill alltid vinna, men just nu är inte resultaten det viktigaste. Vi är här för att få svar på det vi ska utveckla, säger Fehim Smajlovic.

Landslaget har bland annat övat mycket i matcherna på att spela fem-mot-fyra.

– I första matchen spelade vi riktigt bra "vanlig" futsal i 25 minuter. Sedan fick vi svar på att vi inte riktigt behärskar spel i fem-mot-fyra fullt ut än. Vi gjorde lite småmisstag, men fick en del svar som vi ville ha, säger Fehim och fortsätter:

– Igår var det lite samma sak mot Tadzjikistan. Vi började spela jokerspel lite tidigare eftersom vi spelade jättebra och ledde stort. I andra halvlek blev det lite svårare. Vi hade inte jättekoll på motståndet innan matchen och hade svårt att kontrollera spelet. De fick oss lite ur balans och gjorde fem mål. Helheten var ändå okej.

I truppen är Fehim Smajlovic en av de mest rutinerade spelarna. I övrigt består laget av många nya spelare som nu gjort sina första matcher för futsallandslaget.

– De nya killarna har acklimatiserat sig jättebra. De har haft väldigt lätt för att ta in all info. Vi som varit med ett tag och haft Matija Dulvat som förbundskapten i två år vet att det är mycket taktik och detaljer att ta in. Man ska anpassa sig och kunna spela på olika positioner samt spela i numerärt överläge. Allihopa har gjort det jättebra, jag är imponerad av jobbet de lägger ner.

Laget har också gnuggat på detaljer inför Main Round i oktober. Då ställs Sverige mot Ryssland, Kroatien och Bosnien.

– Vi har jobbat med två stora saker under lägret. Dels försvarsspelet där den höga pressen kommer att bli viktig under Main Round. Sedan har vi även laget ner mycket tid i att spela just fem mot fyra. När vi ligger under i matcherna ska det inte bli någon stress när man tar ut målvakten och spelar i numerärt överläge. Alla ska veta vad man ska göra.

Ikväll avslutas fyrnationsturneringen med en match mot Ungern. Precis som Sverige har tisdagens motståndare förlorat mot Montenegro och besegrat Tadzjikistan.

– Det kommer att bli en bra match. De är också här för att träna och körde samma stuk som oss mot Montenegro, där resultatet (1–5) inte alls speglade deras insats. Vi har mött dem tidigare och vet att det är ett stark lag, som också gick vidare till Main Round. Ungern blir en jättebra värdemätare som vi får avsluta turneringen med, säger Fehim Smajlovic.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo