Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sverige föll mot Montenegro

Sverige inledde fyrnationsturneringen i Porec med förlust mot Montenegro. Slutresultatet skrevs till 5–7 efter en svängig match.

Bilden: Fredrik Söderqvist gjorde mål för Sverige.

I Porec spelade landslaget sin första landskamp sedan det lyckade VM-kvalet. Öppningsmatchen i fyrnationsturneringen spelades mot Montenegro, som dagen innan hade besegrat Ungern med 5–1.

Montenegro öppnade målskyttet, men Stefan Ostojic kunde kvittera till 1–1 kort därpå. Sverige tog sedan ledningen genom Emilio Rossi och ytterligare ett mål av Fredrik Söderqvist gjorde att Sverige gick till halvtidsvila med 3–1.

I andra halvlek svängde det fort. Montenegro hämtade snabbt upp till 3–3, men Sverige tog tillbaka ledningen omgående. Kristian Legiec spelade fram Adnan Cirak som kunde göra sitt första mål för landslaget i sin debut.

Men Montenegro kvitterade igen och satte 4–4 i öppen kasse, då Sverige plockat ut målvakten och provat på spel i numerärt överläge. Intensiva slutminuter följde när Montenegro tog ledningen och när Sverige tryckte på framåt gjorde motståndarna både 4–6 och 4–7 i öppet mål. Ett tröstmål av Sverige slutminuterna fastställde resultatet till 5–7.

Imorgon 18.00 spelas nästa match mot Tadzjikistan.

Marcus Heed