Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Vinst för Sverige mot Schweiz

Det svenska damlandslaget bjöd på en riktig klassprestation när man slog Schweiz med 4-1 i den första gruppspelsmatchen i årets Algarve cup. Kosovare Asllani stod för ett drömmål och Mimmi Larsson för ett hattrick.
– Det kändes bra, vi gjorde en stabil insats. Vi skapade oss ett bra läge med ett tidigt ledningsmål, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson, till Cmore efter matchen.

Sverige tog tag i taktpinnen direkt i matchinledningen. Med hög press och skickligt passningsspel satte svenskorna det schweiziska försvaret i gungning och efter sju minuter kom utdelningen. Kosovare Asllani fick en boll vid motståndarnas hörnflagga och med ett perfekt inlägg kunde hon pricka Mimmi Larssons panna.

Efter målet fortsatte Sverige att pressa högt, men Schweiz lyckades kvittera efter ett fint anfall regisserat av stjärnan Ramona Bachmann. Innan pausvilan tog dock Sverige ledningen på nytt efter ytterligare ett mål av Mimmi Larsson.
– Alla våra centrala mittfältare gör det mycket bra. Kosovare Asllani är bättre än någonsin. Vi får ut mycket av henne i en mer strukturerad roll på mittfältet, säger Peter Gerhardsson efter matchen.

I andra halvlek fortsatte Sverige med sin höga press och efter 62 minuters spel fick Kosovare Asllani bollen utanför straffområdet. Trots hård markering lyckades hon få iväg ett välplacerat skott, rakt upp i krysset.
– Det var en match där man fick utdelning av sitt register. Jag känner stor trygghet och självförtroende, säger hon i Cmore efter matchen och fortsätter. Jag går in i varje match med en skön känsla. Jag får vara en stor del av anfallsspelet.

Bara minuter efter Asllanis mål var det dags för Mimmi Larsson att göra mål igen. 4-1 till Sverige och Larsson blev därmed tremålsskytt.
– Mimmi gör det väldigt bra, inte bara målen utan även taktiskt. Hon arbetar bra defensivt i presspelet mot deras mittbackar och redan under uppvärmningen hade hon bra precision i skotten, säger förbundskaptenen Peter Gerhardsson.

Sverige kontrollerade spelet i andra halvlek och när slutsignalen gick kunde vi konstatera att Svenskorna tagit en stabil seger. På fredag väntar match mot hemmanationen Portugal.
– På fredag blir det många nya spelare. Idag hade vi ett bra etablerat passningsspel ifrån vår backlinje. Portugal kommer inte tillåta oss att ha det på samma sätt, så vi måste titta på vår taktik tills den matchen, säger Peter Gerhardsson.

Se Sveriges mål i matchen

 

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo