Link

Storvinst mot Rumänien i La Manga

P02-landslaget gjorde processen kort i öppningsmatchen mot Rumänien i La Manga. Sverige vann med klara 5-0 (2-0). Svenska målskyttar blev Sebastian Nanasi 2, Aleksander Nilsson, Oscar Uddenäs samt landslagsdebutanten Taulant Peci.
– Det är väldigt kul med en så här bra start. Vi har varit noggranna med att fokusera på att göra så bra prestation som möjligt. Det i sin tur brukar leda till ett bra resultat, säger P02-förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Bortsett från de inledande minuterna var det Sverige för hela slanten. Även om det var Rumänien som hade de första chanserna i matchen var det Sverige som tog ledningen i matchen.

Lagkaptenen Aleksander Nilsson skickade Sverige upp i ledningen till 1-0 i den 26:e minuten. Det första av många Malmömål denna afton.

I den 39:e minuten ökade sedan Sverige på till 2-0. Målskytt: landslagsdebutanten Taulant Peci, mittback från Halmstads BK. 2-0 var även resultatet Sverige gick in i halvtidsvilan med.

– Det var en ganska tuff inledning. De första tio minuterna lyckades Rumänien bra med sitt försvarsspel och kom även till något avslut och skapade några hörnor. Efter det kom vi in i matchen och dominerar den ganska kraftigt och spelade mycket bättre, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I andra halvlek fortsatte Sverige målkalaset. Efter knappa timmens spel sköt Sebastian Nanasi in 3-0. Samme Nanasi fastställde sedan slutresultatet till 5-0 i den 77:e minuten. Däremellan hade klubbkompisen i Malmö, Oscar Uddenäs, varit framme och gjort 4-0.

Utöver de fem målen skapade Sverige massvis med målchanser och träffade både stolpen och ribban, men segersiffrorna slutade vid 5-0.

– Andra halvlek var lite liknande som den första. Där vi hade det lite svårt med speluppbyggnaden i början och de försvarar bra. Därefter kontrollerade och styrde vi matchen. Det är väldigt kul med en så här bra start. Vi har varit noggranna med att fokusera på att göra så bra prestation som möjligt. Det i sin tur brukar leda till ett bra resultat. I dag gjorde killarna en väldigt bra prestation och fick även med sig ett väldigt bra resultat, säger Christofer Augustsson.

Härnäst väntar först match mot Norge innan Sverige avslutar turneringen mot Tjeckien.

– Det blir som förberedelser inför Elite Round nästa månad. Vi har även en del nya spelare i laget till den här samlingen som får visa upp sig. För oss gäller det att fortsätt där vi är nu. Utveckla det vi gjorde bra och förbättra det vi gjorde mindre bra mot Rumänien, säger Christofer Augustsson.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo