Taulant Peci nöjd med debuten

Vinst med 5-0 och ett mål. Taulant Pecis landslagsdebut kunde knappast ha slutat bättre. Mittbacken spelade hela matchen när P02-landslaget inledde turneringen i La Manga med storvinst mot Rumänien.
- Att bara få ta på sig landslagströjan är stort. Att sen göra mål också i din debut är helt fantastiskt, säger Taulant Peci.

Bilden: Taulant Peci (nr 16) gjorde mål i landslagsdebuten mot Rumänien. Foto: SvFF.

I höstas tog sig P02-landslaget sig vidare från EM-kval 1 till Elite Round. Nu befinner sig laget i Spanien och La Manga för en fyrnationsturnering som även fungerar som ett genrep inför Elite Round nästa månad. I torsdags öppnade Sverige turneringen genom att besegra Rumänien med 5-0.

- Vi dominerade i stort sett hela matchen. Vi var det bättre laget och vann välförtjänt. Allting klickade väldigt bra mellan oss. Passningarna och allting gick bara rätt, säger Taulant Peci som gjorde sin landslagsdebut.

- Det var fantastiskt. Jag var lite nervös, men mer taggad faktiskt. Vi hade en spelplan som vi skulle följa och gjorde vi det skulle det gå bra. När du sen spelar med bra spelare höjer du dig också. Dessutom har vi fantastiska tränare här som stöttar en hela tiden, säger Taulant Peci.

Efter att lagkapten Aleksander Nilsson gett Sverige ledningen i matchen ökade sedan Peci på till 2-0 strax innan halvtidsvilan.

- Att bara få ta på sig landslagströjan är stort. Att sen göra mål också i din debut är helt fantastiskt, säger Taulant Peci.

Kan du berätta om målet?
- Det var min mittbackskollega Noah (Eile) som klackade bollen mot mål på en hörna. Målvakten gjorde en räddning och sen kom jag och sköt in returen, säger Peci.

Mittbacken spelade hela matchen i storvinsten och noterades även för ett mål i landslagsdebuten.

- Det gick ändå helt okej. Jag gjorde så gott jag kunde under hela matchen, säger Peci.

P02-förbundskaptenen Christofer Augustsson sade följande om Peci efter vinsten mot Rumänien:

- Taulant har varit i vår landslagsverksamhet väldigt lite. Första lägret han gjorde var i december. Där gjorde han det väldigt bra så vi ville se honom i matchmiljö. I debuten mot Rumänien fokuserade han på att göra varje aktion så bra som möjligt och lyckades bra med det. Han var bra i speluppbyggnaden med sin fina vänsterfot och var även duktig i försvarsspelet där han tog hand om sin forward på ett bra sätt, säger Christofer Augustsson.

Blev du överraskad av att du blev uttagen till La Manga med tanke på att du endast hade gjort ett Bosönläger tidigare?
- Lite faktiskt. Det var en kompis till mig som såg det först. Han skrev bara grattis till mig, men jag förstod inte varför han grattade mig för jag hade inte sett det. Så jag kollade mailen direkt efter det och såg att jag hade blivit uttagen. Det var en skön känsla, säger Peci.

Vad är det för slags grupp du har kommit till?
- Det är en fin och bra grupp som tar hand om dig väl. Det har varit väldigt enkelt att komma in i gruppen, alla pratar med alla och jag har lärt känna många här.

Vad har du annars för förhoppningar på samlingen i La Manga?
- Att försöka göra mitt bästa, ha kul och njuta.

Pecis moderklubb är Snöstorp Nyhem FF där han började som sexåring. När han sedan blev 13 år gick han över till Halmstads BK där han nu har klättrat till klubbens P17-lag. I fjol var han med och tog P17 till slutspelsserien. Själv antecknades Peci för 21 matcher och ett mål.

- Vi spelade bra, men fick inte resultaten med oss. Vi förlorade på många egna misstag. Vi gick till slutspelsserien, med det var lite upp och ner under säsongen.

Vad hoppas du på den här säsongen?
- Jag vill bli så bra som möjligt. Kämpa på varenda träning och alltid ge 100 procent.

I fjol var 16-åringen uppe och spelade både träningsmatcher och DM-final med P19. I framtiden hoppas han kunna nå a-laget där inte mindre än elva tonåringar från den egna akademin finns.

- Det är riktigt bra att klubben ger de unga chansen. Målet är att en dag nå Halmstads a-lag och det ger en extra motivation att se att så många unga spelare från akademin är uppe i a-laget. De visar att det går.

I dag lördag spelar Sverige sin andra match i fyrnationsturneringen i La Manga. Norge står för motståndet med avspark 18.00. Den svenska startelvan är offentliggjord.