Ny seger för P17 i La Manga

P02-landslaget följde upp 5-0 mot Rumänien med 3-0 mot grannlandet Norge nere i La Manga. På måndag väntar nu en gruppfinal mot Tjeckien som också har två raka segrar.
– Vi har tagit ytterligare ett steg från första kvalet i höstas och även från lägret på Bosön i december. Känslan efter denna start i La Manga är att vi har lyft en nivå ytterligare i hur vi vill spela, säger P02-förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Precis som i förra matchen startade motståndarna matchen piggt. Och precis som i förra matchen tog Sverige över och hade en 2-0-ledning i halvtid.

Trots Norges start var det Sverige som tog ledningen i matchen. Efter en hörna kunde mittbacken Niclas Bergmark skarva in bollen i mål till 1-0 i den 17:e minuten.

Efter dryga halvtimmen var det dags igen. Ny hörna och nytt nästan identiskt mål. Bollen in mot främre stolpen där andra mittbacken, Noah Eile, dök upp och skarvade in 2-0.

– Det var en tuff inledning där vi inte riktigt får till något kontrollerande anfallsspel eller får till det presspelet vi vill ha i försvarsspelet. Därefter kom vi in i det bättre och får kontroll på både det offensiva och defensiva. Detaljer i spelet kan ju såklart bli bättre, men i det stora hela var det mycket som funkade bra, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I andra halvlek gjorde Norge på nytt en stark inledning. Några jätteklara chanser skapades däremot inte. Norrmännen kom mest med skott utifrån som Hugo Claesson i mål tog hand om.

I slutet av matchen kom Sveriges tredje mål. Även det på hörna. Den här gången var det Sebastian Nanasi som höll sig framme och sköt in en lös boll som damp ner i straffområdet. 3-0 efter 83 minuter.

– Jag måste hylla Mackan (analytikern Marcus Tjärnberg) som ansvarar för våra fasta situationer. Han har lagt ner mycket tid på det och spelarna har verkligen förstått vikten att det är målchanser för oss och en viktig del av spelet fotboll. Sen har han presenterat det för spelarna på ett grymt bra sätt. Jag vill även berömma spelarna som har tagit åt sig det och sedan även utfört det på match, säger Christofer Augustsson.

Inga fler mål föll i matchen och Sverige vann matchen med 3-0. Sverige står därmed på maximala sex poäng och har 8-0 i målskillnad efter två spelade matcher i La Manga.

– Vi har tagit ytterligare ett steg från första kvalet i höstas och även från lägret på Bosön i december. Känslan efter denna start i La Manga är att vi har lyft en nivå ytterligare i hur vi vill spela. Vi har jobbat hårt för detta och hoppas fortsätta utvecklas. Det är skitkul att se killarnas koncentration på genomgångar och träningar för att sedan göra det så bra som möjligt i matcher, säger Augustsson.

På måndag spelar Sverige sin tredje och sista match i fyrnationsturneringen i La Manga. Tjeckien står för motståndet. Ett Tjeckien som precis som Sverige har vunnit sina två matcher. Därmed vankas det gruppfinal.

Nationella partners