Link

Turneringsseger för P17 i La Manga

P17/02-landslaget spelade 2-2 i dagens gruppfinal mot Tjeckien. Ett resultat som innebär att Sverige står som slutsegrare i fyrnationsturneringen i La Manga. Nu väntar Elite Round i Serbien nästa månad.
– Killarna och ledarstaben ska vara glada och stolta över vad de har presterat här i La Manga. Nu ser vi fram emot Elite Round i Serbien, säger17/ P02-förbundskaptenen Christofer Augustsson.

Sverige gick in i dagens match mot Tjeckien med maximala sex poäng och 8-0 i målskillnad efter segrar mot Rumänien och Norge. Tjeckien å sin sida stod också på sex poäng efter två uddamålssegrar mot samma motstånd.

I en jämn första halvlek var det Tjeckien som tog ledningen med 1-0 i den 40:e minuten genom Vaclav Sejk. Den svenska repliken lät sig dock inte vänta särskilt länge.
I den 45:e minuten sköt Niclas Bergmark in 1-1 med halvlekens sista spark. Detta efter en kantfrispark som damp ner hos Taulant Peci, som drog till med ett skott. Bollen touchade en tjeck och hamnade hos Bergmark som sköt in bollen i mål från nära håll. Mittbackens andra mål i turneringen.

– Vi försökte att driva matchen, men lyckades inte fullt ut i vårt anfallsspel. Vi blev lite för långa och hade svårt att ta oss förbi. De markerade bra på de flesta positionerna. De gångerna vi lyckades ta oss förbi blev det dock farligt, säger förbundskapten Christofer Augustsson.

I inledningen av andra halvlek hade Sverige fullbordat vändningen. Sverige vann bollen högt och Sebastian Nanasi frispelades. Anfallaren var kylig och sköt in sitt tredje mål i La Manga. Blågult upp i en 2-1-ledning i den 53:e minuten.

Tjeckien skulle dock kvittera lika snabbt som Sverige gjorde i första halvlek. Endast fem minuter senare hade tjeckerna gjort 2-2. Målskytt: inhopparen Antonin Svoboda.

Inga fler mål föll i gruppfinalen som slutade 2-2. Sverige och Tjeckien hamnade därmed båda på sju poäng. Eftersom Sverige slutade på betydligt bättre målskillnad än Tjeckien står Sverige som slutsegrare i fyrnationsturneringen i La Manga.

– Jag är väldigt nöjd med det vi har presterat här i La Manga. Vi har utvecklat vårt sätt att vilja spela på och tagit ytterligare steg framåt. Tio gjorda mål och två insläppta mot tre bra lag är också bra. Killarna och ledarstaben ska vara glada och stolta över vad de har presterat här i La Manga. Det är starkt att åka härifrån obesegrade, säger Christofer Augustsson.

Matchen mot Tjeckien var den sista inför det avgörande EM-kvalet Elite Round. Sveriges kvalgenrep slutar därmed med en turneringsseger. Två segrar, en oavgjord och 10-2 i målskillnad.

– Det är jättebra att få dessa matcher som ett genrep. Alla lag vi har mött här är vidare till Elite Round. I sista matchen mot Tjeckien var det även lite annan nerv då gruppsegern och turneringssegern stod på spel. På det sättet liknade det en match i Elite Round där resultatet är lite viktigare. Det känns jättebra att gå in i kvalet efter våra prestationer här i La Manga. Nu ser vi fram emot Elite Round i Serbien, säger Christofer Augustsson.

Johan Velagic

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo