Översiktsbild på damlandslaget under träning

VM-planeringen börjar ta form

Nu börjar flera bitar i den pågående VM-planeringen att falla på plats. Bland annat är det nu klart när VM-truppen presenteras och att den avslutande samlingen inför VM hålls i Båstad och Göteborg.
- Det känns väldigt bra att fler och fler bitar faller på plats i planeringen, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

OBS. Artikeln uppdaterad 25/3 med förändringen att VM-lägret avslutas 1 juni i stället för 2 juni.

I januari presenterades att Sverige avslutar aprilsamlingen med att möta Österrike den 9 april. Då var planeringen fram till maj i hamn och nu börjar bitarna i den fortsatta uppladdningen falla på plats.

Nu står det klart att landslaget kommer vara samlade mellan den 24 maj och 1 juni inför avresan till Frankrike. Samlingen inleds med VM-läger i Båstad mellan 24-29 maj och avslutas sedan i Göteborg fram till den 1 juni, med landskamp på Gamla Ullevi den 31 maj. Motståndet i matchen är ännu inte klart.

- Vi har haft en dialog med Janne Andersson och staben kring herrarna om de erfarenheter som finns av Båstad. Det ger en väldigt positiv bild av att ladda upp där och det känns bra att vi tar nytta av det och också lägger en del av vår uppladdning i Båstad, säger Peter Gerhardsson och fortsätter:

- Samtidigt känns det väldigt bra att fortsätta uppladdningen i Göteborg och spela VM-genrep inför vår hemmapublik. Det är alltid bra upplevelser i Göteborg och vi ser fram emot att spela match där och få en bra känsla inför avresan till Frankrike.

- Det är så roligt att återigen få förtroendet att vara värd för våra svenska fotbollsstjärnor. Precis som vi gjorde för herrarna 2016, ska vi göra allt vi kan för att ge spelarna en riktigt bra uppladdning inför VM, säger Marcus Bengtsson, hotelldirektör på Hotel Riviera Strand i Båstad.

Landslaget får sedan tre dagar ledigt innan truppen återsamlas och reser till första spelorten Rennes den 5 juni.

Utöver det avslutande lägret är det nu också klart att förbundskapten Peter Gerhardsson kommer presentera VM-truppen vid ett evenemang den 16 maj. Plats och tidpunkt är däremot inte fastställt.

Damlandslagets program 

  • Algarve Cup, 25 februari - 6mars. Sverige-Portugal 27 februari, Sverige-Schweiz 1 mars. Placeringsmatch den 6 mars.

  • Läger mellan 1-9 april. Sverige-Tyskland 6 april på Friends Arena, Österrike-Sverige 9 april i Maria Enzersdorf.

  • Vm-truppen presenteras den 16 maj – plats och tidpunkt ej klar.
  • Samling i Båstad mellan 24-29 maj och vidare i Göteborg fram till den 1 juni. Landskamp spelas på Gamla Ullevi den 31 maj, motstånd är inte klart.
  • Truppen får tre dagar ledigt innan den återsamlas onsdagen den 5 juni och reser till första spelorten Rennes inför premiären mot Chile den 11 juni.

Inom närmaste tiden förväntas landslagsledningen kunna återkomma med motstånd i landskampen på Gamla Ullevi den 31 maj, samt kring det fortsatta reseschemat i Frankrike.