Trupp presenterad till Algarve

Algarve Cup och premiärmatchen 27 februari närmar sig. Med två veckor kvar till landslaget samlas har förbundskapten Peter Gerhardsson presenterat den trupp som reser till Portugal.

Algarve Cup har till i år justerat turneringsformatet och det kommer spelas tre matcher i stället för fyra. Ett beslut som välkomnas av förbundskaptenen.

- Det blir tre riktigt bra matcher. Med tanke på att många av våra spelare kommer från allsvenska klubbar som precis har kommit igång för året gäller det att hitta en bra nivå när det gäller belastningen. Och utifrån det fungerar det väldigt bra med tre matcher i turneringen, säger Peter Gerhardsson.

De inledande gruppspelsmatcherna spelas den 27 februari, Portugal, och 1 mars, Schweiz, vilket innebär att det enbart är en dag vila mellan. Sedan väntar en längre uppladdning fram mot den placeringsmatch som spelas den 6 mars.

- Vi spelar tätt de två första matcherna vilket innebär att vi kommer använda många spelare, i stort sett hela truppen naturligtvis, då. Sen öppnar den längre perioden fram mot placeringsmatchen upp möjligheterna till att vi kan titta på lite olika alternativ hur vi vill spela i den matchen. Vi ser fram emot turneringen.

Sveriges matcher i turneringen kommer sändas i TV12.

Nationella partners