Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2
Hedvig Lindahl sparkar ut bollen på en träning med damlandslaget.

Så startar Sverige mot Schweiz

Vid 17.45 börjar Algarve Cup 2019 på allvar för svensk del. Då sparkas matchen mot Schweiz igång på Estádio Algarve utanför Faro. Förbundskapten Peter Gerhardsson har presenterat startelvan.
- Att ta ut en startelva när vi spelar onsdag-fredag är lite mer komplext än vanligt, kommenterar förbundskapten Peter Gerhardsson.

Bilden: Hedvig Lindahl startar i det svenska målet mot Schweiz.

Med 100 dagar kvar tills VM sparkas igång den 7 juni kliver Sverige in i premiärmatch i Algarve Cup, viktiga förberedelser inför mästerskapet. Dagens motstånd står Schweiz för och Peter Gerhardsson resonerar om utmaningarna att ta ut startelvan till matchen, i och med att landslaget även spelar på fredag.

- Det är lite mer komplext än vanligt. Vi måste ta hänsyn till total belastning under samlingen, men även titta på spelarnas speltid inför turneringen. Sedan behöver vi tänka på de relationer vi vill se på planen och såklart taktiskt sett till motstånd. Det är olika delar att ta hänsyn till men utifrån de olika delarna har vi landat i att den här startelvan är den bästa för matchen mot Schweiz idag.

Saknas till matchen mot Schweiz gör Anna Anvegård. Forwarden kommer stå utanför matchtruppen i de två inledande matcherna på grund av ett överansträngt lår.

- Anna hade en mindre känning efter sin match med klubblaget i fredags. Hon har deltagit i våra träningar här men vi har beslutat att hon inte kommer spela idag eller på fredag. Vår förhoppning är att hon ska vara igång för fullt igen efter matcherna och finnas tillgänglig för placeringsmatchen nästa onsdag, säger landslagsläkare Mats Börjesson.

Sveriges startelva: 1 Hedvig Lindahl – 4 Hanna Glas, 3 Linda Sembrant, 6 Magdalena Eriksson, 16 Mia Carlsson – 23 Elin Rubensson, 9 Kosovare Asllani, 17 Caroline Seger (K) - 18 Madelen Janogy, 20 Mimmi Larsson, 22 Olivia Schough.

Sveriges ersättare: 12 Cajsa Andersson, 21 Zecira Musovic – 2 Jonna Andersson, 5 Nilla Fischer, 7 Sandra Adolfsson, 8 Lina Hurtig, 10 Sofia Jakobsson, 11 Stina Blackstenius, 13 Amanda Ilestedt, 14 Hanna Folkesson, 15 Nathalie Björn, 24 Julia Zigiotti Olme.

 

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo