Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

På plats och redo för match

Det har varit en intensiv start för damlandslaget i Albufeira, Portugal, och redan imorgon väntar första matchen i Algarve Cup 2019. Två träningspass har genomförts och nu väntar allvar direkt.
- Algarve Cup är ett bra läger för oss och så klart extra viktigt i år i och med VM, säger Caroline Seger.

Landslaget anlände Portugal för Algarve Cup under söndagskvällen och har genomfört två träningspass tillsammans. Nu fortsätter lägret med en intensiv period och matcher både imorgon och på fredag, där Schweiz och Portugal står för motståndet:

- Vi spelar två matcher tätt här, imorgon onsdag och sedan igen på fredag. Så många spelare kommer starta matcherna här i början. Det är bra att vi får se många spelare i matchsituation i det här läget vi befinner oss i, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram

MATCHDAG ☑️ 🇸🇪Sverige-Schweiz🇨🇭 ⏰ 17.45 🖥🎧 TV12/Cmore & Radiosporten #viärsverige

Ett inlägg delat av Swedish Women's National team (@swewnt)

För lagkapten Caroline Seger är det bekant att vara tillbaka i Algarveregionen. Hon har deltagit i över tio turneringar och ser fram emot fortsättningen av lägret.

- Det är skönt att vara tillbaka och få matcher i den här miljön. Det är inte så många samlingar kvar innan VM så det gäller att ta tillvara på vår tid tillsammans.

Första motståndet står Schweiz för. Ett lag som tog sig till playoff till VM och har bra kvalitéer som landslaget kommer ställas mot. Kosovare Asllani har bilden klar för sig.

- Schweiz kommer testa oss defensivt i matchen. Som lag är Schweiz rätt lika USA i spelstilen och de har några spetsspelare att hålla koll på. Vi kommer behöva anfalla som ett lag och vi måste jobba på detaljer där vi har många som fyller på och får spelare rättvända så ofta som möjligt. Det är viktigt som den här typen av motstånd.

Matchen mot Schweiz har avspark 17.45 imorgon onsdag och sänds i TV12/Cmore samt Radiosporten.

Bilder från de två första träningarna

Överblicksbild från lagets första träning i måndags.
Kosovare Asllani och Sandra Adolfsson i duell om bollen.
Elin Rubensson och Amanda Ilestedt i dialog.
Zećira Mušović och Cajsa Andersson under målvaktsträning.
Sofia Jakobsson jagar efter Madelen Janogy.

Nationella partners

  • Aftonbladet
  • Bauhaus
  • Coca-cola
  • Folksam
  • ICA
  • NeH
  • Scandic
  • Swedbank
  • Volvo