VM-avtalet påskrivet

Mästerskapsavtalet mellan Svenska Fotbollförbundet och damlandslaget för VM 2019 är klart. Parterna har nått en överenskommelse, som samtliga inblandade är nöjda med, och kan nu fokusera på det sportsliga fram till och med VM i sommar.

Avtalsförhandlingarna för VM påbörjades mellan parterna, SvFF och Spelarföreningen, i slutet av december. Efter en konstruktiv förhandling är nu avtalet påskrivet och klart.

- Vi har haft en konstruktiv dialog med Spelarföreningen kring mästerskapsavtalet. Det har varit en givande process och vi har nått en överenskommelse som känns bra, där både damlandslaget och vi är väldigt nöjda. Dessutom känns det bra att avtalet är klart så här pass tidigt och att vi nu tillsammans får möjlighet att fokusera på det vi ska – att spela fotboll och förbereda oss för att göra sportsliga resultat i mästerskapet, säger Svenska Fotbollförbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Även Spelarföreningen och spelarna i damlandslaget välkomnar avtalet som nu är klart.

- Det är skönt att avtalet för VM är i hamn. Hela processen fram till färdigt avtal har gått snabbt och smidigt denna gång och det är vi glada för. Vi är väldigt nöjda med avtalet och nu ser vi fram emot den fortsatta uppladdningen fram mot VM, säger lagkapten Caroline Seger.

- Dialogen kring avtalet har gått smidigt och förhandlingarna har flutit på bra. Vi hade en avsiktsförklaring för avtalet sedan tidigare förhandlingar vilket förenklade processen. Tjejerna är nöjda och det är det viktigaste för oss, då är vi som organisation också nöjda, säger Spelarföreningens generalsekreterare Magnus Erlingmark.

Innehållet och villkoren i avtalet stannar parterna emellan – vilket är det normala vid uppgörelser SvFF ingår, där personlig integritet och affärsöverenskommelser berörs.

Nationella partners