Group 2 Copy 19LinkGroup 3Group 2

Sverige turneringssegrare efter 4-0 mot Indien

F03-landslaget gjorde processen kort och vann finalen mot Indien med klara 4-0 efter 3-0 i halvtid. Sverige står därmed som slutsegrare i trenationsturneringen i Mumbai.
– Det här kommer att vara ett minne för livet för tjejerna, säger F03-förbundskaptenen Pär Lagerström.

Bilden: Saga Carlsson och F03-landslaget vann finalen mot Indien med 4-0 och blev mästare i trenationsturneringen.

Sverige rivstartade matchen med tre snabba mål. Redan efter 18 minuters spel stod det 3-0 på resultattavlan i Mumbai.

Rosa Kafaji inledde målskyttet till 1-0 redan i den fjärde minuten. Hanna Wijk vann en andraboll efter en hörna. Kafaji tog emot bollen i luften, vände upp och dundrade in bollen högt upp i nät vid bortre stolpen.

Efter en kvarts spel kom andra målet, även det efter en hörna. Den här gången slog Kafaji en precis och lång hörna. Elma Junttila Nelhage dök upp på bortre och kunde distinkt nicka in 2-0.

Endast två minuter senare kom även trean. Kafaji stod för en ny assist när hon satte bollen i djupet till Evelina Duljan som visade sin snabbhet när hon sprintade ifrån sin försvarare och rullade in 3-0 nere i bortre hörnet. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

– Vi fick en jättebra start på matchen och tog tag i taktpinnen direkt. Vi märkte att tjejerna var fokuserade från start och väl förberedda. I dagens final såg vi ytterligare en nivå i spelet. Vi tränar för att vara bäst i de största matcherna, det är kul att vi lyckades med det i dag, säger förbundskapten Pär Lagerström.

I andra halvlek fortsatte Sverige sin dominans och skapade flera bra lägen. Efter en timmes spel ordnade Kafaji en straff för Sverige som dessvärre sköt över.

Med cirka 20 minuter kvar av matchen föll även det fjärde och sista målet i matchen. Johanna Renmark hoppade in, snurrade upp sin försvarare på kanten och hittade in till Monica Jusu Bah. Anfallaren gjorde inga misstag utan petade in bollen till slutresultatet 4-0.

– Vi hade kanske kunnat komma till lite fler målchanser sett till det stora bollinnehavet vi hade. Indien pressade inte lika hårt i dag jämfört med första matchen vilket tvingade oss driva upp tempot själva vilket är lite svårare. Tjejerna gjorde ett hårt kollektivt arbete försvarsmässigt vilket gjorde att vi höll nollan. Samtidigt gjorde vi många mål framåt vilket är glädjande, säger Pär Lagerström.

När slutsignalen ljöd stormade glada svenska spelare planen och firade turneringssegern med att lyfta bucklan mot skyn.

– Tjejerna gjorde sin bästa insats i turneringen i finalen och ska vara jättenöjda. De firade på bra när de fick ta emot medaljerna och bucklan. Det här kommer att vara ett minne för livet för tjejerna. Vi ledare har också jobbat hårt och har haft bra fokus under hela turneringen. Nu ska vi slappna av och njuta. Något som också är viktigt att kunna göra inom fotbollen, säger Pär Lagerström som reflekterar över samlingen i Indien.

– Vi är supernöjda med hela turneringen. Bara att se ett nytt land, ny kultur och möta annat typ av motstånd än vanligtvis gör att tjejerna växer både som spelare och som människor. Under turneringen har det varit en del mediabevakning med både presskonferenser och artiklar i tidningarna. Att vi har bidragit lite med att stötta utvecklingen på flickfotbollen i ett gigantiskt land som Indien känns väldigt viktigt och roligt. Det skapar ännu en dimension med den här turneringen, säger Lagerström.

Under samlingen i Indien har du kunnat följa lagets resa genom kortare tv-inslag som du kan se i länken nedan.

Sveriges startelva: 1 Elin Svahn – 2 Hanna Wijk, 4 Johanna Svedberg, 3 Saga Carlsson, 5 Elma Junttila Nelhage (K) – 7 Evelina Duljan, 23 Sara Eriksson, 6 Emilia Bengtsson, 9 Matilda Vinberg – 10 Rusul Rosa Kafaji, 11 Monica Jusu Bah.

Ersättare: 12 Lisa Wahlberg – 14 Evelina Pettersson, 15 Eiln Sjöström, 16 Emelie Jansson, 17 Marwa Said, 18 Johanna Renmark, 19 Fiona Eriksson, 20 Ida Andersson Weidenberg, 22 Ellika Holmberg.

Ej spel: Olivia Gallo, Athinna Persson Lundgren.

Johan Velagic