Link

Marrah inför gruppfinalen mot Finland

Gruppfinal mot Finland där svensk seger krävs för att vinna Nordic Cup. Yanku Marrah har fått stort förtroende under turneringen och hoppas att Sverige kan skaka om värdnationen.
– Vi brukar spela bra mot den här typen av motstånd.

Under 2019 har två spelare från Strängnäs Futsal Club tagit plats i landslaget – Yanku Marrah och Adnan Cirak. Duon debuterade i en fyrnationsturnering i Kroatien i våras och har varit med på varje samling sedan dess.

– Jag lär mig mer och mer för varje gång. Det är stor skillnad på SFL och internationell futsal. Jag krigar varje match och försöker lära mig så mycket som möjligt. Matija Dulvat är som Einstein när det kommer till futsal, och jag har lärt mig mycket av honom, säger Yanku Marrah.

Marrah har fått mycket speltid under de senaste månaderna och imponerat i rollen som libero. I Nordic Cup har 24-åringen spelat varje match.

– Jag uppskattar all speltid jag får, det är väl också ett bevis på att jag gjort något bra. Men jag är inte nöjd utan vill fortsätta att utvecklas. Jag är glad att tränarna litar på mig. Jag ska inte släppa taget, jag vill fortsätta att producera för att behålla min plats.

Vad har du utvecklat sedan du kom med i landslaget?
– Allt om man ska vara ärlig. Det är små detaljer som man inte tänkt på när man spelat i SFL. Det kan vara allt från mottagningar till hur man skapar tid för sig själv. Det är väldigt små saker som gör stor skillnad. Jag har lärt mig otroligt mycket.

I Nordic Cup är klubbkamraten Adnan Cirak lagets interna skyttekung. På tre matcher har Cirak gjort sex mål. I SFL toppar han skytteligan på 18 mål.

– Adnan är riktigt bra. Han är stor, stark och gör mål. Det är skönt att han avlastar oss med målen han gör. Det är jätteroligt att spela med honom i både klubblaget och landslaget. Det är inte bara i SFL han sprutar in mål, han gör det internationellt också. Det är en klasspelare rakt igenom.

Igår stod Sverige för en stark vändning när man besegrade Danmark med 5–4 efter att ha legat under med 3–0 tidigt i första halvlek.

– Det var skönt att det blev vinst till slut. Danskarna var pigga under de första tio minuterna. För oss kändes det segt och jobbigt, men vi kom igång i andra halvlek. Alla steppade upp när det behövdes.

Efter tre matcher står Sverige på sex poäng med två vinster och en förlust. Ikväll väntar gruppfinal mot Finland där en seger innebär att Sverige vinner Nordic Cup för första gången sedan 2013.

– Finland är bra. Vi har sett två-tre matcher med dem i Nordic Cup. De är ett liknande motstånd som vi mötte i Main Round. Finland är en toppnation så det kommer att bli en jobbig match. De har fart och är bra taktiskt. Enligt rankingen är de bättre än oss, men vi brukar vara bra mot den här typen av motstånd. Vi har visat det mot Tyskland och Kroatien under hösten, så jag tror att vi har en chans, säger Yanku Marrah och fortsätter:

– Vi tror på oss själva och att vi kan skaka om Finland. Vi har något bra på gång och i en final kan allt hända. Jag hoppas att vi kan ta nästa kliv och vinna mot den här typen av motstånd. Förhoppningsvis är det dags att vi gör det idag.

Marcus Heed