Link

Fredrik Söderqvist inför Danmark

Nyckelmatch mot Danmark i Nordic Cup. Fredrik Söderqvist hoppas på svensk seger och att landslaget får avsluta med en final på tisdag. – Jag förväntar mig att vi är laget som styr spelet, säger 26-åringen.

Första halvan av Nordic Cup är avklarad. Nu återstår två matcher mot Finland och Danmark, som väntar i eftermiddag. I lördags tog Sverige sin första seger i Nordic Cup när de besegrade Grönland med 7–1.

– Det var verkligen skönt. Första matchen mot Norge var ett snedsteg, men matchen mot Grönland var ett stort fall framåt. Nu ska vi höja oss match för match, säger Fredrik Söderqvist som satt på läktaren och vilade senast mot Grönland.

Sverige hade svårt att få hål på Norge i första matchen, men senast fick landslaget fart på både anfallsspelet och målskyttet.

– Grönland spelade ungefär på samma sätt. Men vi hade högre tempo och mer rörelse än mot Norge. Det gjorde att vi kunde öppna upp Grönland mer och skapa målchanser.

Fredrik Söderqvist är en av de mest rutinerade spelarna i landslaget. Debuten skedde i en dubbellandskamp mot Danmark 2016 och på 25 landskamper har det blivit nio mål.

– Jag har gått från en roll som pivot till att spela längre ner i landslaget. Man har kommit in i det mer och mer. Jag har fått mycket hjälp av Matija och i klubblaget IFK Uddevalla. Jag har utvecklats till en mer komplett futsalspelare som kan spela överallt. Plus att jag blivit mer erfaren.

Du har startat många matcher under det senaste året. Hur är det att få det förtroendet?

– Så känner jag väl också och jag är tacksam för det. Det vill jag återbetala med bra insatser för landslaget.

Nu väntar alltså Danmark, en nyckelmatch om Sverige fortfarande ska ha chansen ha chansen att vinna Nordic Cup.

– Vi har mött dem ett par gånger och det brukar oftast bli jämnt. Det brukar vara lite rivalitet och hårda kamper när vi möter dem. Jag förväntar mig att vi är laget som styr spelet och går segrande ur matchen till slut. Vi ska höja tempot ytterligare och ha mycket rörelse, så att de inte pallar för trycket. Så länge vi har högt bolltempo och sätter våra lägen ska vi vinna, säger Fredrik Söderqvist och fortsätter:

– På papperet är väl de två lättare matcherna gjorda. Nu är det upp till oss själva. De nya spelarna har kommit in bra i spelet och nu siktar vi på att höja oss match för match. Vi hoppas på en slags final mot Finland på tisdag.

Marcus Heed