Link

Gamla Ullevi fortsatt Nationalarena för damlandslaget

Under tio års tid har Gamla Ullevi varit damlandslagets hemmaborg och nationalarena. Så kommer det att fortsätta vara, i minst fem år till.

- Det känns väldigt roligt och helt rätt. Vi har varit oerhört svårslagna i Göteborg och sju av våra tio mest besökta matcher här hemma i Sverige har varit på Nationalarenan Gamla Ullevi, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand.

Avtalet mellan SvFF och arenabolaget Got Event löpte ut under 2019 och ambitionen har hela tiden varit att komma med en ny överenskommelse. Nu är det klart och Nationalarenan Gamla Ullevi kommer fortsatt att vara Nationalarenan Gamla Ullevi i minst fem år till.

- Fantastiskt roligt. Gamla Ullevi och Göteborg befäster härmed sin position som damfotbollens huvudstad. Nu ska vi fortsätta utveckla Nationalarenan tillsammans med Svenska Fotbollförbundet och det är vi väldigt stolta över, säger Lotta Nibell, vd Got Event.

- Jag var med när vi byggde Gamla Ullevi. Många av våra drömmar när vi byggde arenan har uppfyllts. Vi har trivts väldigt bra och har gjort väldigt bra resultat. Det vi drömde om då har gått i uppfyllelse. Vi känner varje gång vi kommer hem att vi är starka här och att det här är vår arena. Så det känns väldigt bra att få fortsätta den resan, säger damlandslagets landslagschef Marika Domanski Lyfors.

Den första matchen på Nationalarenan Gamla Ullevi – med det nya avtalet – som spelas kommer att vara EM-kvalmatchen mot Ungern den 14 april. Avsparkstid samt biljettsläpp till den matchen kommer efter nyår.