Link

Mållöst mot Ryssland

U23-landslaget avslutade säsongen med att för andra gången den här veckan matcha mot Ryssland A-landslag. Dagens möte slutade 0-0, vilket betyder att förbundskapten Ulf Kristianssons lag vänder hem från Marbella med två kryss i bagaget.
– Vi fick till en bättre prestation än senast. Vi var nöjda då, men idag var det ännu bättre, säger Kristiansson.

För dagen är Ryssland en nation som kan kategoriseras som ”goda nog för andraplats i en EM-kvalgrupp”. Med andra ord tufft motstånd för våra U23-damer.
Med den utgångspunkten är oavgjort inget dåligt resultat, men i dagens returmatch var det Sverige som låg närmast segern. Stabilt försvarsspel och fler egna målchanser än i torsdags. Ronja Aronsson och Matilda Plan var närmast att avgöra för Sverige.

– Vi hade justerat lite i vårt spel och det hade även Ryssland gjort och det blev ett betydligt mera aggressivt spel idag. Vi släppte i princip inte till något alls bakåt, Ryssland hade inte en enda het målchans, säger Ulf Kristiansson och fortsätter:

– Vi hade fokus på att försöka skapa fler målchanser själva idag och det lyckades vi med. Man kanske inte ska säga att vi var värda ett mål, men det kändes ändå så. Vi är i alla falla nöjda med prestationen ända in i straffområdet idag och vid sidan om kollektivet är det flera spelare som gör individuellt fina prestationer också och knackar på dörren uppåt, det är roligt.

U23-landslaget har spelat 13 matcher under året och förbundskapten Kristiansson är på det stora hela nöjd med säsongen.

– VI har väl egentligen två halvlekar på de matcherna som är årets bottennapp då vi släpper in hälften av alla mål, men undantaget det har vi presterat bra över tid, bland annat i fyra matcher mot A-landslag där vi håller jämn och hög nivå, summerar Kristiansson.

Sveriges startelva: Emma Holmgren - Selina Henriksson, Emma Östlund, Matilda Plan, Lotta Ökvist - Filippa Angeldal [K], Nellie Lilja - Ronja Aronsson, Tove Almkvist, Cornelia Kapocs - Cassandra Korhonen.