Link

U21-truppen mot Irland

Roland Nilsson har tagit ut en trupp på 20 spelare till U21-landslaget EM-kvalmatch borta mot Irland. Landskampen spelas 19 november i Dublin och blir årets sista.
– Det blir en tuff bortamatch för oss som jag ser väldigt mycket fram emot, säger U21-förbundskaptenen Roland Nilsson.

U21-landslaget har nu spelat tre matcher i EM-kvalet. Efter den inledande 1-3-förlusten mot Irland hade laget en lyckad samling förra månaden. Två matcher resulterade i lika många vinster, åtta mål framåt och noll mål bakåt.

Först besegrades Island på hemmaplan med 5-0 i Helsingborg. Därefter slogs Luxemburg med 3-0 på bortaplan. Sex välbehövda poäng in på kontot.

– Vi hade en bra och lyckad samling förra månaden med bra spel i båda matcherna. Vi hittade strukturen i spelet både försvarsmässigt och anfallsmässigt. Nu gäller det att jobba vidare och slipa på detaljerna, säger förbundskapten Roland Nilsson.

Kvalet går nu vidare med bortamatch mot gruppledaren Irland. Matchen spelas 19 november i Dublin och är U21-landslagets sista landskamp för året.

– Det blir en tuff bortamatch för oss som jag ser väldigt mycket fram emot. Vi har många spelare i Allsvenskan som nu har slutat spela då ligan är avslutad. Det dröjer ett tag till nästa match för dessa spelare, men vi ska se till att klara av det på ett bra sätt, speciellt den mentala biten. Att vi ligger kvar på högsta nivån med koncentrationen, säger Roland Nilsson.

Till novembersamlingen blir det tre ändringar i truppen. Både Mattias Svanberg och Dejan Kulusevski är kallade av Janne Andersson till A-landslagets avgörande EM-kvalmatcher. In kommer istället Kristopher Da Graca och Max Svensson. Dessutom blir det en ändring på målvaktssidan där Viktor Johansson kommer in istället för Marko Johansson.

– En del av U21-landslagets arbete är att fostra A-landslagsspelare och nu är det tre spelare från den här U21-kullen som är uppe i A-landslaget. Det är jättekul framförallt för spelarna och svensk fotboll att yngre förmågor tar sig hela vägen upp. Jag önskar de stort lycka till, säger Nilsson och säger så här om de tre nya spelarna i truppen:

– Alla tre har gjort bra ifrån sig och det ska bli väldigt spännande att se de i vår miljö under den här samlingen.

Johan Velagic