Caroline Seger springer upp för en backe.

Seger står över USA-lägret

Imorgon reser damlandslaget till USA för årets sista samling. Natten mot torsdag svensk tid väntar match mot världsmästarna i Columbus. Lagkapten Caroline Seger reser dock inte med till USA.

- Caroline missade våra senaste EM-kvalmatcher men kom tillbaka och spelade under säsongsavslutningen med Rosengård. Vi pratades vid i fredags och kom överens om att hon stannar hemma från USA-resan. På så sätt får Caroline möjlighet att fortsätta bygga upp kroppen på bästa sätt inför nästa år, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

- Det hade givetvis varit en bra utmaning att få vara med och avsluta året med att mäta sig med USA. Men Peter och jag landade i att det bästa för stunden är att jag stannar hemma från lägret för att på hemmaplan fortsätta stärka kroppen inför nästa säsong, kommentarer Caroline Seger.

Ingen ersättare kommer resa med i Segers frånvaro.

Matchen mot USA spelas 01.30 natten mot torsdag 8 november svensk tid.

Nationella partners